„Žalgirio“ laukia dvikovų su „Rūdupiu“ maratonas 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Sėkmingai VTB Vieningosios krepšinio lygos reguliarųjį sezoną užbaigusiam Kauno „Žalgiriui“ atėjo laikas įrodyti savo pranašumą ir žaidžiant su Lietuvos komandomis.

Bilietus į penktadienio rungtynes su Prienų „Rūdupiu“ ir šeštadienio mačą su Kauno „Baltais“ galite įsigyti Bilietai.lt kasose.

Per artimiausias penkias dienas žalgiriečių laukia intensyvus rungtynių maratonas – net keturi susitikimai. Šiandien ir poryt Aleksandro Trifunovičiaus vadovaujamas „Žalgiris“ žais Baltijos lygos (BBL) ketvirtfinalio mačus su Prienų „Rūdupiu“. Šeštadienį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse žalgiriečių varžovai bus Kauno „Baltų“ krepšininkai, o savaitę šalies čempionai užbaigs vėlgi LKL akistata su „Rūdupiu“.

„Žalgirio“ puolėjas, 2003-iųjų Europos čempionas Dainius Šalenga puikiai pažįsta Prienų ekipą. 34-erių varėniškis šį sezoną pradėjo vilkėdamas būtent „Rūdupio“ marškinėlius, o gruodžio pabaigoje buvo pakviestas sugrįžti į laikinąją sostinę.

Šį sezoną abiejų komandų keliai jau kartą buvo susikirtę. Sausio pabaigoje įvykusiose LKL rungtynėse kauniečiai tik po labai atkaklios kovos palaužė ambicingus Virginijaus Šeškaus auklėtinius 76:74.

– Dainiau, su „Rūdupiu“ per artimiausias penkias dienas susitiksite net tris kartus. Ar jums, šį sezoną pradėjusiam Prienuose, akistatos su buvusia komanda bus kuo nors išskirtinės? – paklausėme D.Šalengos.

– Jokių sentimentų „Rūdupiui“ greičiausiai tikrai nejausiu. Keista tik dėl to, kad prieš kelis mėnesius su dauguma prieniškių buvome komandos draugai, o dabar teks stovėti skirtingose barikados pusėse. Esame profesionalai ir visi puikiai suprantame, kad tokia sportininkų dalia. Bus malonu pasivaržyti su buvusiais savo kolegomis. Dabar esu susitelkęs tik „Žalgirio“ reikalams.

– Krepšinio specialistai pažymi, kad pastaruoju metu „Žalgirio“ žaidimo kreivė sparčiai kyla. Ką dar reikėtų patobulinti?

– Buvo nebloga atkarpa, per kurią ne tik žaidėme gerą krepšinį, bet ir laimėjome daug svarbių rungtynių. Tiek mes, tiek visi komandos aistruoliai tikisi, kad tokią žaidimo kokybę mums pavyks išlaikyti. Dalykas, kuris kelia daugiausia nerimo – banguotas žaidimas. Tai ne kartą yra pažymėję ir treneriai. Jeigu sugebėsime išlaikyti stabilumą ir neprarasti koncentracijos visas 40 minučių, galima žaisti dar geriau. Šį sezoną jau buvo nemažai pakilimų ir nuosmukių. Norėtųsi tikėtis, kad dabartinę formą išlaikysime kuo ilgiau, nes artėja lemiamų kovų metas.

– Praėjusią savaitę išlaikėte svarbų egzaminą VTB Vieningoje krepšinio lygoje. Ar po šių dvikovų nebus sunku nusiteikti rungtynėms LKL fronte, kur varžovai iš pirmo žvilgsnio turėtų būti ne tokie grėsmingi?

– Sezonas artėja prie pabaigos. Visuose turnyruose liko tik svarbios dvikovos. Labai gerai, kad sugebėjome patekti į VTB Vieningosios krepšinio lygos atkrintamąsias varžybas. Manau, kad šiame turnyre dar galime nemažai nuveikti. BBL lygoje taip pat jau atkrintamosios varžybos, tad ilsėtis ir laukti ko nors ateityje nebėra kada. Privalome žaisti iš visų jėgų ir laimėti visas dvikovas tiek Baltijos lygoje, tiek šalies čempionate.

BBL ketvirtfinaliai

Kauno „Žalgiris“–Prienų „Rūdupis“ (kovo 21, 23 ir, prireikus, 28 d.), Rygos VEF–Talino „Kalev“ (kovo 22, 24 ir, prireikus, 31 d,), „Šiauliai“–Liubercų „Triumf“ (kovo 10 d. pirmą mačą 84:76 laimėjo „Triumf“, balandžio 6 ir, prireikus, 7 d.), Vilniaus „Lietuvos rytas“ – „Ventspils“ (kovo 23, balandžio 2 ir, prireikus, 4 d.).

Komentarai