BBL atkrintamosiose „Žalgiris“ atsirevanšavo „Rūdupiui“ (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai įrodė, kad pralaimėjimas Prienuose tebuvo atsitiktinumas. Antrosiose Baltijos krepšinio lygos (BBL) ketvirtfinalio serijos rungtynėse žalgiriečiai namuose atsirevanšavo „Rūdupiui“ 85:67 (17:25, 22:5, 21:9, 24:28). Trečiasis serijos mačas bus žaidžiamas trečiadienį „Žalgirio“ arenoje.

Rungtynių pradžioje po Pauliaus Jankūno ir Roberto Javtoko taškų rezultatas buvo lygus – 4:4. Mantas Kalnietis jį augino „Žalgirio“ naudai pataikydamas tiek iš vidutinio nuotolio, tiek iš trijų taškų zonos (9:4). Tuomet „Rūdupis“ įjungė savo toliašaudę artileriją ir po Artūro Milaknio, Arno Labucko bei Simo Buterlevičiaus tritaškių išsiveržė į priekį 13:12. Abiejų komandų krepšininkai gana anksti viršijo pražangų limitą, todėl dažnai stojo prie baudų metimo linijos. Nuo ten taiklus buvo Marko Popovičius, dvitaškį pridėjo P.Jankūnas, bet svečiai buvo dar aktyvesni. A.Labuckas dėjimu ir tritaškiu bei Povilas Butkevičius, pataisydamas netaiklų komandos draugo metimą, leido Prienų ekipai po pirmojo kėlinio turėti 7 taškų pranašumą – 25:18.

Per šešias pirmąsias antrojo kėlinio minutes abi komandos surinko vos po 5 taškus. „Žalgirio“ gretose pasižymėjo tritaškį įmetęs Dainius Šalenga ir kuriozišką metimą pataikęs DeJuanas Collinsas – 23:30. Tada kauniečiai įjungė dar aukštesnę pavarą gynyboje ir tai iškart davė vaisių. Sonny Weemsas pelnė 4 taškus, Tadas Klimavičius dėjimu pavertė M.Popovičiaus perdavimą, o pats Popas taikliai atakavo iš toli bei nuo baudų metimo linijos. Spurtą 17:0 tritaškiu vainikavo M.Kalniečio tritaškis iš kampo ir Mindaugo Kuzminsko dėjimas su antrojo kėlinio pabaigos sirena – 40:30.

Prasidėjus trečiajam kėliniui spurtas buvo pratęstas iki 22:0. Tai ryžtingu prasiveržimu ir tritaškiu kitoje atakoje padarė Vytenis Lipkevičius – 45:30. Keturis taškus iš eilės surinko A.Milaknis, bet žalgiriečius iš vėžių ne tai, o teisėjų nesušvilpta bauda M.Kalniečiui metant iš toli bei jam iškart skirta techninė pražanga (45:36). Negana to, greitoje atakoje ne be varžovų „pagalbos“ susižeidė S.Weemsas. Tai įaudrino „Žalgirio“ areną ir pačius žalgiriečius. D.Šalenga pataikė iš toli, M.Popovičius iškišo idealų perdavimą P.Jankūnui, o pats įmetė tritaškį iš 8 metrų. Dar vieną spurtą 13:0 pratęsė įdėjęs M.Kuzminskas ir iš vidutinio nuotolio įmetęs D.Collinsas – 58:36. Besibaigiant trečiajam kėliniui T.Klimavičius buvo taiklus iš toli – 61:39.

M.Kuzminskas dominavo po krepšiu ketvirtojo kėlinio pradžioje. Po jo ir T.Klimavičiaus dėjimų „Žalgiris“ pirmavo 67:47. M.Kalnietis greitoje atakoje laisvam metimui išvedė Tomą Delininkaitį, o po to pats įmetė iš toli – 72:49. Puikų pasirodymą ir toliau tęsė M.Kuzminskas, pelnęs dar 4 taškus. Kiek vėliau žiūrovus ir komandos draugus dėjimu nustebino T.Delininkaitis, po to atlikęs gražų perdavimą V.Lipkevičiui. T.Delininkaitis ir toliau buvo sunkiai sustabdomas. Jo penki taškai buvo paskutiniai šiose rungtynėse – 85:67.

„Žalgiris“: M.Kalnietis 12 (6 rez. perd.), M.Kuzminskas 12, M.Popovičius 11, T.Delininkaitis 9 (4 rez. perd.), P.Jankūnas 8 (8 atk. kam.), T.Klimavičius 7 (7 atk. kam.), V.Lipkevičius 7, S.Weemsas 6, D.Šalenga 6, D.Collinsas 4, R.Javtokas 3 (9 atk. kam., 2 blk.).

„Rūdupis“: A.Labuckas 17 (5 atk. kam.), S.Buterlevičius 12 (5 atk. kam.), A.Milaknis 11.

http://www.youtube.com/watch?v=h2uSEZ056MU

Komentarai