K.Vecvagars: „Noriu tobulėti kiekvieną dieną“ 0

Gabrielė Dubosaitė, jaunoji Kauno „Žalgirio“ žurnalistė

Jaunasis latvis Kaspars Vecvagars žibėjo Lietuvoje vykusiuose 2009 m. Europos jaunučių ir 2010 m. Europos jaunių čempionatuose, o prieš porą metų padėjo parašą ant sutarties su Kauno „Žalgiriu“. Tuo metu dar septyniolikmetis K.Vecvagars pradėjo žaisti dublerių komandoje Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Šiuo metu jaunasis žaidėjas yra Kauno „Baltų“ ekipos narys.

„Noriu tobulėti kiekvieną dieną“, – ryžtingai sakė latvis, duodamas interviu jaunajai „Žalgirio“ žurnalistei Gabrielei Dubosaitei.

– Prie „Baltų“ prisijungė Jonas Mačiulis. Kaip jis padėjo komandai?
– Jonas yra labai patyręs žaidėjas, jis daug žino apie šį žaidimą ir padeda „Baltų“ ekipai. Manau, jog mums pasisekė, kad turime daug mačiusį žaidėją, kuris prideda didžiulį pliusą „Baltams“. J.Mačiulis visuomet duoda patarimų, o kartais tai daro net su šiokiu tokiu pykčiu, tačiau po rungtynių bei treniruočių mes visi sutariame puikiai ir džiaugiamės, jog jis įneša patirties į komandą.

– Kai tau pranešė, jog kelsiesi į „Baltus“, ar tau tai buvo staigmena? Jauteisi pasiruošęs LKL lygiui?
– Tai buvo kiek netikėta, tačiau jaučiausi pasiruošęs, kadangi jau buvau dalyvavęs keliose treniruotėse su „Baltais“. Tuo metu ekipai vadovavo Oliveris Kostičius, taigi mes daug kalbėdavomės ir tiesiog vieną dieną man pranešė, jog rytoj vyks rungtynės ir jie nori, kad aš žaisčiau. Viską apgalvoti turėjau kelias valandas, taigi paskambinau savo tėčiui bei agentui ir mes nusprendėme, kad tai bus teisingas pasirinkimas.

– Ar esi patenkintas savo vaidmeniu aikštelėje?
– Žinoma. Man tenka žaisti prieš aukšto lygio žaidėjus ir treneris Priitas Vene manimi pasitiki. Keli žaidėjai persikėlė į „Žalgirį“, taigi dabar gaunu dar daugiau laiko aikštelėje.

– Koks jausmas užplūdo, kai žaidei pirmąsias savo rungtynes prieš „Žalgirį“?
– Jaučiausi šiek tiek keistai. Nepasakyčiau, kad bijojau. Buvo smagu, nors prieš mačą nervinausi, kadangi tai buvo mano pirmos rungtynės prieš tokio lygio komandą. Žinoma, buvome susitikę ir su „Lietuvos rytu“, tačiau tai nėra tas pats, kas žaidžiant su „Žalgiriu“. Patyriau nuostabių emocijų.

– Ar „Baltams“ buvo užbrėžti tikslai?
– Niekas man nieko nesakė apie komandos tikslus. Mes tiesiog norime laimėti kiekvieną mačą ir žaisti kiek tik galime geriau.

– Manai, jog patobulėjai žaisdamas šioje komandoje?
– Manau, kad taip. Lyginant šiuos bei praėjusius metus aš patobulėjau, įgaunu vis didesnį pasitikėjimą savimi. Turiu puikią galimybę treniruotis su aukšto lygio žaidėjais, kurie man padeda. Noriu tobulėti kiekvieną dieną.

– Ar buvo lengviau prisitaikyti komandoje? Juk joje žaidžia nemažas skaičius žaidėjų, su kuriais rungtyniavai ir „Žalgirio“ jaunimo ekipoje.
– Žinoma, su keletu žaidėjų rungtyniavau praėjusį sezoną, todėl persikėlus į „Baltų“ ekipą man buvo daug lengviau. Jie man padėjo ir daugumą jų jau pažinojau.

– Galbūt apsilankai „Žalgirio“ jaunimo komandos rungtynėse?
– Be abejo. Apsilankau „Žalgirio“ treniruočių centre, dažniausiai po treniruočių ir domiuosi savo buvusia komanda. Pasibaigus rungtynėms mėgstu analizuoti statistiką.

– Ar klausi patarimų savo tėčio? (Kasparo tėtis Arnis – buvęs Latvijos rinktinės žaidėjas – aut.past.)
– Mes daug kalbamės ir, jei jis turi galimybę žiūrėti rungtynes, po jų man visuomet duoda patarimų. Tėtis yra tarsi mano asmeninis treneris. Aš jo, be abejo, klausau, nes žinau, jog tai padeda man tapti geresniam.

Komentarai