Žalgiriečiai trečią kartą per savaitę įveikė „Rūdupį“ ir žengė į BBL finalo ketvertą (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ komanda aštuntą kartą iš eilės rungtyniaus Baltijos krepšinio lygos (BBL) finalo ketverte. Ketvirtfinalio serijos trečiosiose rungtynėse žalgiriečiai namuose įveikė Prienų „Rūdupio“ krepšininkus 90:73 (26:18, 21:18, 18:13, 25:24) ir laimėjo seriją 2-1.

Kauniečiai rungtynes pradėjo lyg ant sparnų. Po Marko Popovičiaus ir Manto Kalniečio perdavimų pasižymėjo Vytenis Lipkevičius ir Robertas Javtokas, o pats Mantas reidais po krepšiu užbaigė kitas dvi atakas (9:0). „Rūdupio“ negelbėjo ir minutės pertraukėlė, nes po jos M.Popovičius, Paulius Jankūnas ir Milovanas Rakovičius padidino „sausą“ rezultatą iki 15:0. Nors svečiai pagaliau atidarė savo taškų sąskaitą, skirtumą padidino tritaškį įmetęs M.Kalnietis, po krepšiu įkirtęs V.Lipkevičius ir baudą įmetęs M.Rakovičius – 22:4. Tuomet žalgiriečių puolimas pradėjo strigti – per pusketvirtos minutės po du taškus pelnė tik M.Rakovičius ir Dainius Šalenga, o „Rūdupis“ pamažu priartėjo. Po pirmojo kėlinio „Žalgiris“ buvo priekyje 26:18.

Antrojo kėlinio pradžioje Prienų komanda sugebėjo sumažinti atsilikimą iki trijų taškų (25:28), bet Tomas Delininkaitis šešiais taškais iš eilės, M.Kalnietis ryžtingu prasiveržimu ir M.Popovičius tritaškiu bei metimu iš arčiau grąžino dviženklę persvarą – 40:29. Ją dar labiau padidino greitose atakose pasižymėję P.Jankūnas ir M.Popovičius (45:29). Per likusias 3 minutes iki didžiosios pertraukos taškus „Žalgiriui“ pelnė tik R.Javtokas, bet svečiai taip pat nebuvo pernelyg rezultatyvūs – 47:36.

Prasidėjus trečiajam kėliniui abi komandos taip pat sunkiai rinko taškus. „Žalgirio“ gretose po M.Kalniečio ir M.Popovičiaus perdavimų dvi atakas sėkmingai užbaigė M.Rakovičius. Kiek vėliau nuo baudų metimo linijos pasižymėjo M.Popovičius, o kovingai žaidęs V.Lipkevičius nusiėmė kelis kamuolius po varžovų krepšiu ir pelnė 4 taškus – 58:42. Į aikštelę sugrįžus R.Javtokui, žalgiriečių pranašumas pasiekė 20 taškų. Vidurio puolėjas išpildė DeJuano Collinso perdavimą bei sumetė visas 3 baudas – 63:43. Po 30 minučių žaidimo „Žalgiris“ pirmavo 65:49.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje D.Šalenga antrą kartą blokavo Artūrio Milaknio metimą. Taip pat vėl suveikė D.Collinso ir R.Javtoko tandemas (67:52). Tuomet D.Collinsas buvo nubaustas nesportine ir iškart technine pražangomis, todėl „Rūdupis“ priartėjo 57:67. Netrukus techninę pražangą gavo ir Adas Juškevičius. Šią situaciją išnaudojo baudos metimus realizavęs T.Delininkaitis ir tritaškį pataikęs D.Šalenga (72:57). T.Delininkaitis taip pat buvo taiklus iš toli, o Mario Delašas įspūdingai blokavo varžovo metimą ir pats gražiai užbaigė ataką (79:60). Rungtynių pabaigoje „Žalgirio“ arenoje dominavo T.Delininkaitis. Jis pelnė dar 7 taškus ir žalgiriečiai šventė pergalę galutiniu rezultatu 90:73.

„Žalgiris“: T.Delininkaitis 18 (4/4 dvit., 4/4 trit., 4/4 baud.), M.Popovičius 12, M.Kalnietis 11 (5 atk. kam., 5 rez. perd.), R.Javtokas 11, V.Lipkevičius 10 (8 atk. kam.), M.Rakovičius 9, D.Šalenga 6 (3 per. kam., 2 blk.), T.Klimavičius 5, P.Jankūnas 4 (5 atk. kam.), M.Delašas 2, D.Collinsas 2, Ž.Janavičius 0.

„Rūdupis“: V.Dabkus 17 (6 atk .kam.), A.Juškevičius 16 (4 rez. perd.), S.Buterlevičius 11.

http://www.youtube.com/watch?v=vTzZlnYrwz4

Komentarai