M.Kalnietis: „Lietuvos rytas“ – geras dirgiklis, ir jis suveikė“ 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Po Kauno „Žalgirio“ pergale pasibaigusios LKL lyderių dvikovos tiek šeimininkų ekipos, tiek Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjai ir treneriai pripažino, kad tai buvo puiki krepšinio šventė, tačiau visi sutartinai teigė, kad svarbiausi tarpusavio mačai laukia sezono pabaigoje.

„Rungtynės buvo labai įdomios žiūrovams. Pirmajame kėlinyje nesusitvarkėme su nervais, neatkovojome daug kamuolių. Leidome jiems atitrūkti. Labai gerai, kad nepalūžome ir antroji pusė buvo visai kitokia. Treneris pertraukos metu pasakė, kad turime būti vienas kumštis. Antroje rungtynių pusėje demonstravome tokį vieningą krepšinį, kokio mums šį sezoną labiausiai ir trūko. Turbūt „Lietuvos rytas“ – puikus dirgiklis. Prieš šią komandą visi norėjo sužaisti kuo geriau ir tai su žiūrovų pagalba mums pavyko“, – po mačo džiaugėsi vilniečius į neviltį varęs „Žalgirio“ gynėjas Mantas Kalnietis.

Sėkmingai dvikovą pradėjęs, tačiau antroje rungtynių pusėje išsisėmęs Jonas Valančiūnas apgailestavo, kad nepavyko išlaikyti didžiulio pranašumo. „Rungtynės buvo labai sunkios, varžovai gerai pataikė ir gerai gynėsi. Jie sustabdė mus ketvirtajame kėlinyje, tada kai to labiausiai reikėjo. Varžovai pradėjo labai gerai išnaudoti derinį du prieš du ir puikiai pataikė. Tai ir lėmė, kad „Žalgiris“ sugebėjo atsigriebti ir galiausiai persvėrė rezultatą“, – apmaudo neslėpė aukštaūgis.

„Lietuvos rytui“ vadovaujantis serbas Aleksandras Džikičius taip pat buvo nusivylęs, kad jo vadovaujama komanda išvaistė 18 taškų persvarą bei gyrė puikiai pataikiusius Kauno komandos snaiperius.

„Žaidėme pirmą kartą šioje arenoje. Mums nesinorėjo, kad varžovai švęstų pergalę, tačiau nors ir pralaimėjome, manau, kad žiūrovams ši dvikova turėjo patikti. Su „Žalgiriu“ žaisime dar daug kartų ir garantuoju, kad vaizdas aikštelėje bus kitoks. Išmėginome daug įvairių dalykų. Kai kas suveikė, kai kas ne. Tačiau viena galiu pažadėti – varžovai daugiau nelaimės prieš mus naudodami zoninę gynybą“, – pažymėjo serbas.

Treneris pabrėžė, kad visi Lietuvos krepšinio sirgaliai bei žurnalistai turėtų didžiuotis, jog abiejų komandų startiniuose penketuose šias rungtynes pradėjo net 9 lietuviai.

„Sveikinu visus šio mačo dalyvius, Tai buvo gražus krepšinio spektaklis. Pastaruoju metu turėjome nemažai problemų, netekome kelių žaidėjų, taip pat pastaruoju metu teko žaisti daug sunkių rungtynių. Vis dėlto šis mačas ir ši pergalė turėtų mums padėti ateityje. Turime kuo greičiau pamiršti šį mačą, kadangi jau labai greitai mūsų laukia skrydis į Kubanę, kur laukia daug labai sunkios rungtynės VTB Vieningoje lygoje“, – po mačo sakė „Žalgirio“ strategas Aleksandras Trifunovičius.

Komentarai