T.Jogėla ir V.Čižauskas su pasaulio rinktine ruošiasi „Nike Hoop Sumit“ rungtynėms 0

Pasaulio jaunių rinktinė šlifuoja paskutinius derinius prieš susitikimą su talentingiausiais JAV devyniolikmečiais. Tradicinės „Nike Hoop Summit“ rungtynės, į kurias buvo pakviesti ir žalgiriečiai Tauras Jogėla bei Vytenis Čižauskas, bus žaidžiamos šiąnakt 5 val. Lietuvos laiku. Mačas įvyks Portlendo „Trail Blazers“ namų aikštėje – „Rose Garden“ arenoje.

Rungtynės tarp pasaulio ir JAV rinktinių bus žaidžiamos jau penkioliktą kartą. Prieš tai vykę susitikimai padėjo atsiskleisti daug būsimų krepšinio žvaigždžių. Kaip įprasta, „Nike Hoop Summit“ rungtynes ir prieš tai vykusias treniruotes stebi visų NBA komandų skautai.

Tiek T.Jogėlai, tiek V.Čižauskui tai nėra pirmoji kelionė už Atlanto. Abu jie prieš kelis metus yra dalyvavę „Jordan Brand Classic“ renginiuose Niujorke.

„Pastebėjau, kad per du metus daugumos žaidėjų lygis labai pakilo. Visi yra stipresni ir greitesni, todėl rytoj bus nelengva rungtyniauti, – teigė T.Jogėla. – Yra šaunu, kad čia esame du lietuviai. Su Vyteniu gyvename viename kambaryje, tačiau susipažinome ir su kitais žaidėjais. Su kai kuriais esame žaidę Europos ar pasaulio čempionatuose, bet daug laiko pasiruošti rungtynėms neturėjome.“

V.Čižauskas pažymėjo, kad kiekvieną treniruotę stebėjo daugiau nei 50 skautų: „Stengiuosi į tai nekreipti dėmesio. Bandau žaisti savo žaidimą, treniruojuosi ir mėginu pasirodyti kuo geriau. Geros „Nike Hoop Summit“ rungtynės gali padėti tavo karjerai, tačiau tam reikia įgyvendinti daug dalykų. Visų pirma, neleisti amerikiečiams žaisti greito ir jėga paremto krepšinio“.

„Per pastaruosius porą metų du kartus esu laimėjęs prieš JAV rinktines, todėl tikiuosi ir trečiosios pergalės“, – pasitikėjimo nestokojo V.Čižauskas.

Pasaulio rinktinei šiais metais atstovaus 11 žaidėjų iš 9 valstybių ir 5 kontinentų. Ją antrus metus iš eilės treniruoja Roy Rana, Kanados jaunimo rinktinės vyriausiasis treneris. Prieš porą metų U17 pasaulio jaunių čempionate jis su Kanados rinktine iškovojo bronzos medalius kovoje dėl trečiosios vietos įveikdamas Lietuvos rinktinę.

Praėjusiais metais pasaulio rinktinė JAV komandai nusileido 78:90, tačiau R.Rana teigia pasimokęs iš šios patirties: „Stengiuosi neįsprausti savo žaidėjų į per siaurus rėmus. Turime mažai laiko pasiruošimui, todėl nėra verta per daug komplikuoti žaidimo. Svarbu nepasimesti prieš amerikiečių spaudimą, gerai kovoti gynyboje ir dėl kamuolių bei išlikti susikoncentravusiems visas 40 minučių“.

Per 14 iki šiol žaistų rungtynių 11 pergalių iškovojo JAV jaunių rinktinė. Paskutinį kartą pasaulio rinktinė pergalę šventė 2009 m., kai Milanas Mačvanas ir Donatas Motiejūnas pranoko Johno Wallo komandą.

Komentarai