T.Masiulis: „NKL finalo ketvertas – atlygis už charakterį“ 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezonas antrus metus iš eilės finišuos Garliavos sporto centre – balandžio 14–15 d. šioje arenoje vyks finalo ketverto turnyras.

Pirmajame pusfinalyje Kauno „Žalgirio-Sabonio krepšinio centro“ ekipa susigrums su atkrintamosiose varžybose sensacijų pateikusiais Vilniaus „Statybos“ krepšininkais, o dėl antrojo kelialapio į finalą Kauno „LKKA-Atletas“ kovos su Klaipėdos „Nafta-Universitetu“.

Finalo ketverto organizatoriai žada įspūdingą NKL čempionato finišą. Pirmąją varžybų dieną tarp pusfinalio mačų bus surengtos draugiškos rungtynės, kuriose jėgas pasitikrins jauniausių NKL ekipų narių ir žinomų Lietuvos visuomenės veikėjų komandos. Finalų dieną tarp rungtynių dėl trečiosios vietos ir aukso medalių taikliausi ir šokliausi NKL krepšininkai susirungs tritaškių ir „Oro karaliaus“ konkursuose.

Jaunuosius žalgiriečius treniruojantis 1999-ųjų metų Eurolygos čempionas Tomas Masiulis tvirtina, kad finalo ketverto favoritą įvardyti labai sunku, o visų keturių komandų pajėgumas – labai panašus.

– Treneri, ketvirtfinalyje kiek netikėtai nugalėjote Marijampolės „Sūduvą“. Ar serijos rezultatas 2:1 buvo dėsningas? – paklausėme T.Masiulio.
– Jei netiki savo jėgomis, tuomet turbūt iš viso neverta eiti į aikštę. Nebuvome šios poros favoritai, be to, pralaimėjome pirmąsias rungtynes. Labai džiugu, kad tokioje sunkioje situacijoje vaikinai parodė charakterį ir kovėsi iki galo. Manau, už šias pastangas ir buvome apdovanoti.

– Ar esate patenkintas savo komandos sportine forma per lemiamą sezono stadiją?
– Trenerių štabas ekipos žaidimu yra patenkintas. Per paskutines dvejas rungtynes su marijampoliečiais atrodėme labai gerai. Pusfinalyje atsilikdami 0:1, namuose sužaidėme vieną geriausių mačų šį sezoną. Mane, kaip trenerį, ypač džiugino vaikinų susitelkimas gynyboje. Lemiamoms sezono kovoms esame neblogai pasirengę.

– Ar Garliavoje galėsite remtis visais komandos krepšininkais?
– Traumuotų žaidėjų šiuo metu nėra. Į rikiuotę jau sugrįžo Tomas Dimša, kuris buvo priverstas praleisti antrąsias rungtynes su „Sūduva“. Tauras Jogėla buvo išvykęs į Jungtines Valstijas ir dalyvavo Portlande vykusiose kasmetėse „Nike Hoop Summit“ jaunųjų krepšinio žvaigždžių rungtynėse, tačiau savaitgalį jau galės žaisti.

– Pusfinalyje teks sukryžiuoti ietis su „Statybos“ krepšininkais. Kokį įspūdį susidarėte apie sostinės ekipą?
– „Statyba“ nepateko į pirmąjį aštuntuką, bet antroje grupėje žaidė labai aukšto lygio krepšinį. Reguliarų sezoną vilniečiai baigė devintoje pozicijoje, bet nereikia stebėtis, kad atkrintamosiose varžybose įveikė Jonavos „Triobet“. Gal kiek sensacinga buvo jų pergalė svečiuose prieš reguliaraus sezono nugalėtojus „Radviliškio-Juodelių“ krepšininkus. Su vilniečiais bus labai sunku. Komanda gerai sukomplektuota, šiuo metu įsižaidusi, turi sumanų trenerį. Per reguliarų sezoną abu kartus sostinės klubui pralaimėjome, tad sieksime reabilituotis.

– Ar galėtumėte įvardyti šio finalo ketverto favoritą?
– Pagal sezono rezultatus ir tai, kad rungtyniaus savoje aikštėje, favoritas turėtų būti „LKKA-Atletas“. Kiti trys klubai tikrai į Garliavą irgi nevyksta vien tik pažaisti. Kiekviena komanda finalo ketverte galvoja apie kažką daugiau. Ne išimtis – ir mes.

– Komandos vairą iš Sauliaus Štombergo perėmėte jau sezonui įsibėgėjus. Kurie auklėtiniai per šį laikotarpį padarė didžiausią pažangą?
– Su šia ekipa darbuojuosi dar tik pusę metų, tad ir daryti apibendrinimus kol kas sudėtinga. Čia panašiai, kaip su savo vaikais – kai kiekvieną dieną juos matai, tai ir tą pažangą bei skirtumą pastebėti sunku. Komandos pažanga esu patenkintas. Labai svarbu, kad lemiamu metu mes nesutrinkame, kaunamės. Tokia ir turi būti „Žalgirio“ pamaina.

– Gegužę „Žalgirio“ dubleriai Stambule kovos Eurolygos jaunimo komandų finaliniame turnyre. Galbūt šis finalo ketvertas bus gera repeticija prieš kovas Turkijoje?
– Apie tai dar stengiuosi negalvoti. Stambule žaisiančioje ekipoje rungtyniaus tik 5–6 „Žalgirio-Sabonio krepšinio centro“ ekipos žaidėjai. Krepšininkams labai gerai, kad sezonas šiomis varžybomis Garliavoje nesibaigs. Tikrai nesėdėsime rankų sudėję, toliau treniruosimės ir dirbsime. Turėsime keturias laisvas savaites ir manau, kad bus užtektinai laiko pasirengti mūšiams Turkijoje.

– NKL čempionai dėl kelialapio į Lietuvos krepšinio lygą susigrums su paskutinę vietą LKL užėmusia komanda. Ar pasinaudotumėte šia teise, jeigu iškovotumėte NKL aukso medalius?
– Kol kas apie tai negalvojame. Ruošiamės artimiausioms rungtynėms ir visas mintis telkiame tik joms. Koks bus sprendimas, priklausys ne nuo trenerių ir žaidėjų. Jai pasiseks, tuomet klubo vadovai ir spręs. Nebūtų sudėtinga šios vietos ir atsisakyti, jei jau taip nutiktų (juokiasi).

NKL finalo ketvertas

Balandžio 14 d. 16.00 val. pusfinalis Kauno „Žalgiris-Sabonio krepšinio centras“ – Vilniaus „Statyba“, 19.00 val. pusfinalis Kauno „LKKA-Atletas“ – Klaipėdos „Nafta-Universitetas“.

Balandžio 15 d. 13.00 val. rungtynės dėl 3-iosios vietos, 14.50 val. „Snaiperio“ konkursas, 15.15 val. „Oro karaliaus“ konkursas, 16.15 val. rungtynės dėl 1-osios vietos.

Komentarai