T.Jogėla: „Atstovauti pasauliui – kažkas nerealaus“ 0

Karolis Tiškevičius, „BasketNews.lt radijas“

Jaunieji žalgiriečiai Tauras Jogėla ir Vytenis Čižauskas praėjusią savaitę viešėjo Portlende, kur buvo pakviesti į tradicinę „Nike Hoop Summit“ stovyklą. Čia kasmet susirenka talentingiausi pasaulio jaunieji krepšininkai.

Lietuvaičiai visą savaitę kasdien treniravosi po du kartus, o šeštadienį sužaidė draugiškas rungtynes su JAV rinktine. Pasaulio rinktinė netikėtai laimėjo 84:75.

Nugalėtojams T.Jogėla pelnė 5 taškus, o V.Čižauskas – 2.

Vos grįžęs į Lietuvą, Kauno „Žalgirio-Sabonio centrui“ atstovaujantis T.Jogėla žais svarbiausias sezono rungtynes. Savaitgalį jo atstovaujama komanda Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) kovos finalo ketverte, kur pusfinalyje laukia Vilniaus „Statybos“ komanda.

Apie įspūdžius Amerikoje ir laukiančias kovas T.Jogėla kalbėjosi su „BasketNews.lt radiju“.

– Taurai, kaip reagavai sužinojęs, kad dalyvausi JAV vykstančioje „Nike Hoop Summit“ jaunųjų pasaulio talentų stovykloje? – „BasketNews.lt radijas“ paklausė T.Jogėlos.
Labai džiaugiausi. Apie tai sužinojau likus kelioms dienoms iki išvykimo ir tai tikrai buvo gera žinia. Buvau labai laimingas dar ir dėl to, kad važiavau su Vyteniu Čižausku. Tikrai buvo smagu, daug nuotykių, įsimintinų akimirkų. Žinoma, buvo smagu žaisti su geriausiais pasaulio bendraamžiais krepšininkais.

– Ar daug treniravotės, žaidėte ir gavote Portlendo „Trail Blazers“ žaidėjų patarimų?
– Su „Blazers“ žaidėjais nebendravome. Vykdavo dvi treniruotės per dieną. Pirmosiomis dienomis buvo labai sunku adaptuotis ir priprasti prie kitokio ritmo, nes 10-ies valandų skirtumas yra gana didelis, bet po truputį viskas sustojo į savas vėžes ir buvo gerai.

– Kas buvo jūsų treneriai?
Mūsų treneris buvo kanadietis, jo asistentas – serbas. Jie dviese ir vedė. Net nežinau, kodėl vienas buvo iš Kanados, o kitas iš Serbijos. Gal jie kaip nors nusipelnė savo šalyje, sunku pasakyti.

– Ar treniruotės paliko įspūdį?
– Taip, aišku paliko, buvo smagu. Treniruotes stebėti ateidavo labai daug skautų, visi stengdavosi ir buvo labai motyvuoti. Tikrai paliko gerą įspūdį.

– Ar tu ir Vytenis sulaukėte skautų dėmesio?
– Su skautais nebendravome, bet kalbėjomės su Artūru Karnišovu. Jis sakė, kad skautams ir treneriams palikome gerą įspūdį. Sakė: „Šaunuoliai, vyrai, gerai dirbate ir atrodote“.

– Kokį įspūdį paliko Portlendo „Rose Garden“ arena, lyginant su moderniausia Lietuvoje – „Žalgirio arena“?
– Nepasakyčiau, kad Portlende arena gražesnė, bet kad didesnė, tai tikrai. Galbūt trimis tūkstančiais daugiau sėdimų vietų. „Žalgirio arena“ tikrai yra gražesnė, modernesnė ir naujesnė. Šiuo atžvilgiu ten nėra taip, kad būtų daug geriau nei pas mus. Šiokį tokį įspūdį palieka tik pats miestas, aukšti pastatai, dangoraižiai.

– Kodėl neteko bendrauti su „Blazers“ krepšininkais, nors tvarkaraštyje tai buvo numatyta?
Taip, tai buvo numatyta. Mes su jais tik nusifotografavome – jokio bendravimo nebuvo. Juos galbūt spaudė laikas, nežinau. Ekspromtu nusifotografavome ir viskas.

– Geriau ir nesugalvosi – du jauni lietuviai dviese leidžia laiką už Atlanto. Kaip tas naktinis gyvenimas?
– Naktinio gyvenimo išvis neturėjome (juokiasi). Grįždavome iš treniruočių, miegodavome ir vėl treniruodavomės. Niekas mūsų iš viešbučio neišleisdavo, nes buvo tikrai labai griežta tvarka. Jeigu kur nors eidavome, turėdavome pranešti, o išeidavome tik dieną, kai būdavo laisvesnio laiko. Vakare po dviejų treniruočių būdavome labai pavargę, todėl laiką teko praleisti viešbutyje.

– Ar gavote dienpinigių?
Ne, dienpinigiai nebuvo numatyti, bet maistas ir gėrimai buvo nemokami. Viską galėjome imti viešbučio sąskaita, o stovykla tai apmokėjo.

– Kokį įspūdį paliko nugalėta JAV talentų rinktinė?
– Pirmas įspūdis tas, kad tai tikrai labai atletiški, šoklūs, aukšti ir greiti vyrai. Mes juos truputį pranokome, buvome geresni ir protingiau žaidėme. Jie gal šiek tiek skubėjo, metė labai daug metimų ir nepataikė.

– Ar neslėgė mintis, jog atstovauji viso pasaulio rinktinei?
– Žinoma, tiek man, tiek Vyteniui gal truputį ir buvo kažkoks jaudulys, kad va, atstovauji pasaulio rinktinei, čia nerealūs žaidėjai…Vis dėlto nepasakyčiau, kad mes atrodėme blogiau už juos. Buvo žiauriai smagu. Aišku, atstovauti pasauliui – kažkas nerealaus. 11 žmonių iš viso pasaulio! Dėl to labai džiaugiuosi, gavau geros patirties, žaisti su geriausiais pasaulio žaidėjais ir nugalėti JAV rinktinę.

– Koks buvo pirmasis jausmas, kai žengei rungtyniauti į NBA aikštelę?
Neslėpsiu, buvo kažkiek jaudulio tuo momentu, kai treneris sakė: „Taurai, eik į aikštelę“. Pirmąsias penkias sekundes labai jaudinausi, bet įžengi į aikštelę, pradedi gintis ir viskas dingsta. Jaudulys taip pat greitai išnyko.

– Ar į JAV važiavote tik dviese su Vyteniu?
– Važiavome dviese, vėliau atskrido mano agentas ir kartu grįžome namo. Vytenio bagažas tik neatvyko kartu į JAV. Vėliau atsirado.

– Žmonės sako, kad amerikiečiai daug šypsosi ir atrodo paslaugesni. Ar tai pajutote?
– Taip! Amerikiečiai tikrai draugiški žmonės. Labiausiai įstrigo tai, kokie draugiški ten vairuotojai. Lietuvoje to tikrai nebūtų – tavęs neužleistų, pradėtų pypinti. Ten tokių atvejų nebuvo. Tikrai malonūs žmonės.

– Ar dalyvavimas šioje stovykloje tau buvo naudingas?
– Žinoma. Treniruodamasis su tokiais žaidėjais pamatai savo stipriąsias ir silpnąsias puses. Man dar visur reikia po truputį tobulintis: gynybą, metimą, kamuolio valdymą. Tobulintis reikia visiems, o jeigu stengsiesi, su laiku viskas ateis.

– Ar su „Žalgirio“ dubleriais aktyviai ruošiatės NKL finalo ketvertui, kuris vyks šį savaitgalį?
Taip. Tikrai ruošiamės, stengiamės, žiūrime video medžiagą. Kaip bus, pamatysime, nenoriu per daug šnekėti šia tema.

– „Žalgiris“ prieš „Statybą“. Skamba gražiai, tiesa?
Fainai… Mes stengsimės laimėti.

Komentarai