Rinktinės kandidatų sąraše – septynių žalgiriečių pavardės 0

Į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatų sąrašą pateko net septyni Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Antradienį rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra paskelbė, kad tarp pretendentų atstovauti Lietuvai liepos 2-8 dienomis Venesueloje vyksiančiame atrankos turnyre į Londono olimpines žaidynes bus žalgiriečiai Paulius Jankūnas, Mantas Kalnietis, Robertas Javtokas, Tomas Delininkaitis, Tadas Klimavičius, Mindaugas Kuzminskas, Žygimantas Janavičius.

Iš viso Lietuvos rinktinės strategas paminėjo 24 pavardes. Be dabartinių žalgiriečių į jį pateko ir Prienų „Rūdupiui“ paskolintas Adas Juškevičius, anksčiau „Žalgiryje“ žaidę Jonas Mačiulis, Martynas Pocius, Donatas Motiejūnas, Rolandas Alijevas.

„Sąrašas išplėstinis, nes nors sezonas eina į pabaigą, dar yra nemažai laiko. Į pirmą stovyklą greičiausiai bus pakviesti tik penkiolika. Šio sąrašo prasmė ta, kad olimpiniam turnyrui būtina pateikti 24 kandidatų pavardes ir tuo pačiu žaidėjai turi žinoti, jog yra tarp pretendentų. Pasilikome likusį sezoną įvertinti situacijai, o po to siaurinsime sąrašą. Priimti sprendimą buvo lengviau bent tuo, kad daugelį krepšininkų gerai pažįstu ir žinau jų galimybes. Tai kiek palengvino mano dalią“, – spaudos konferencijoje sakė K.Kemzūra.

Lietuvos rinktinės stovyklos prasidės gegužės 30 dieną. Birželio 16 d. rinktinė išskris į JAV, kur toliau treniruosis ir žais draugiškas rungtynes. Olimpinis atrankos turnyras startuos liepos 2 d. Venesueloje.

Komentarai