Trumpesnis LKL pusfinalis žada daugiau intrigos 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Po dešimties dienų pertraukos Kauno „Žalgirio“ krepšininkai grįžta į varžybų aikštes – šiandien prasidedančiame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalyje Aleksandro Trifunovičiaus auklėtiniai svečiuose egzaminuos Prienų „Rūdupį“.

Pažįsta iki panagių

Tai bus jau šeštoji šių komandų tarpusavio dvikova šį sezoną. „Žalgirio“ ir „Rūdupio“ keliai šiemet kirtosi tiek šalies čempionate, tiek Baltijos krepšinio lygoje (BBL).

Vieną kartą Virginijaus Šeškaus treniruojami prieniškiai kaip reikiant įkando – kovo 21-ąją pirmose BBL ketvirtfinalio rungtynėse sensacingai paguldė tituluotus varžovus ant menčių 97:85. Po to „Žalgiris“ parodė tikrąją savo jėgą ir, užtikrintai dukart įveikęs savo priešininkus, įžengė į finalo ketvertą.

„Džiaugiuosi, kad šį sezoną žalgiriečiai su mumis kovoja iš visų jėgų. Nebūna taip, kad kauniečiai žaisti su „Rūdupiu“ išeitų nenusiteikę. Tai mums didžiausias įvertinimas“, – yra pareiškęs „Rūdupio“ strategas V.Šeškus. Prienų ekipa – vienintelė Lietuvos komanda, kuriai šį sezoną pavyko įveikti abu šalies grandus – „Žalgirį“ ir Vilniaus „Lietuvos rytą“.

Sostinės klubui prasibrovus į VTB Vieningosios krepšinio lygos finalo ketvertą, LKL pusfinalių serija sutrumpėjo. Pirmą kartą turnyro istorijoje bus kovojama ne iki dviejų pergalių, bet nugalėtojas paaiškės po dviejų rungtynių, skaičiuojant taškų skirtumą. LKL finalo serija šiemet taip pat sutrumpės – bus kovojama ne iki keturių, bet iki trijų pergalių.

Jėgų netaupys

– Kokia nuotaika pasitinkate LKL pusfinalį su „Žalgiriu“? Ar šį sezoną vieni kitiems dar neįgrisote? – paklausėme „Rūdupio“ komandos vyriausiojo trenerio V.Šeškaus asistento Mindaugo Arlausko.
– Nuotaika nebloga. Svarbiausia, kad ketvirtfinalyje įveikėme Pasvalio „Pieno žvaigždes“. Ši akistata buvo labai sunki ir pareikalavo daug psichologinių ir fizinių jėgų. Labai gerai, kad įtampa nuslūgo. „Žalgiris“ – visai kito kalibro komanda. Visos dvikovos su tokiu priešininku – vienas malonumas. Tai puiki proga pasitikrinti savo jėgas.

– Iš penkių šį sezoną vykusių rungtynių žalgiriečius kartą jau įveikėte. Tikitės panašų žygdarbį pakartoti?
– Stengsimės kovoti iš visų jėgų. Prognozuoti sunku, bet žinome, kad „Žalgiris“ – įveikiamas. Kita vertus, neabejoju, kad LKL čempionai į Prienus atvyks tikrai kitaip nusiteikę, nei tai buvo per BBL ketvirtfinalį.

– Prisiminus tas „Rūdupio“ pergale pasibaigusias rungtynes, kaip manote, ar „Žalgiris“ neįvertino Prienų komandos, ar ji tiesiog sužaidė labai gerai?
– Nemanau, kad „Žalgiris“ mūsų nevertina. Abiejų komandų krepšininkai vieni kitus pažįsta puikiai. Šį sezoną ne tik kartą sugebėjome įveikti galingus savo varžovus, tačiau labai gerai jiems priešinomės ir kitose rungtynėse – „Žalgirio“ arenoje kauniečiai mus palaužė tik paskutinę minutę. O pergale pasibaigusias rungtynes „Rūdupio“ krepšininkai sužaidė tikrai gerai, visos grandys veikė puikiai. Tai buvo vienas geriausių mūsų mačų šį sezoną.

– Per trečiąsias rungtynes su „Pieno žvaigždėmis“ ant parketo skaudžiai krito su varžovu susidūręs Edgaras Želionis. Ar bus pasirengęs šis krepšininkas išbėgti į aikštę?
– Sezonas artėja pabaigos link, tad smulkios traumos kamuoja daugumą žaidėjų. Tikimės, kad rikiuotėje bus visi, tačiau Gintarui Kadžiuliui jau senokai skauda nugarą, Andriui Mažučiui – koją, užsigavo E.Želionis. Kol kas dar neaišku, ar Edgaras žais pirmąsias LKL pusfinalio rungtynes (su treneriu kalbėjomės vakar – aut. past.).

– Kad ir kaip būtų, „Žalgiris“ – pusfinalio favoritas. Ar nekyla minčių pataupyti jėgas ir geriau pasiruošti dvikovoms dėl bronzos?

– Jėgas taupyti ne visuomet naudinga. Atsipalaiduoti šiuo sezono etapue tikrai negerai. Puikiai suprantame, kad pusfinalio favoritai – ne mes, tačiau kovosime iš visų jėgų. „Žalgiris“ tikrai bus geras mūsų jėgų patikrinimas prieš LKL mūšius dėl bronzos. Žiūrėsime, kaip viskas klostysis, tikrai neisime į aikštę lengvai atiduoti pergalės.

– Pagrindinis sezono tikslas – iškovoti bronzos medalius?
– Taip, mūsų uždavinys yra trečioji vieta. Tokių pačių ambicijų yra kupini ir „Šiaulių“ krepšininkai. Pernai jiems labai nepasisekė, tad neabejoju, kad Antano Sireikos auklėtiniai stengsis bet kokia kaina reabilituotis ir iš mūsų atimti bronzą.

Šiauliečiai tiki stebuklu

Rimtai kibti į atlapus LKL vicečempionui „Lietuvos rytui“ yra nusiteikęs kito šiandien vyksiančio pusfinalio dalyvis – „Šiaulių“ klubas.

Ketvirtfinalio mače su Klaipėdos „Neptūnu“ traumą patyrė „Šiaulių“ legionierius iš Latvijos Raitis Grafas, tačiau, A.Sireikos nuomone, valingas krepšininkas turėtų padėti per pusfinalį su vilniečiais.

„Manau, kad sprendimas sutrumpinti LKL pusfinalio seriją mums naudingas: dukart įveikti tokį varžovą, kaip Vilniaus klubą, galima tik būnant stipresniems, o dviejų mačų serijoje visko gali būti“, – stebuklu tikėjo A.Sireika.

Komentarai