T.Delininkaitis: „Apie finalą dar nekalbame“ 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai žengė tvirtą žingsnį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo link, tačiau ramaus pasivaikščiojimo atsakomajame pusfinalio mače su Prienų „Rūdupiu“ nesitiki.

„Apie garantuotą kelialapį į finalą dar nekalbame. Šį sezoną su Prienų komanda žaidėme ne kartą ir puikiai žinome, kaip kovingai ji būna nusiteikusi. Žinau, kad atsakomoji dvikova bus ne lengvesnė nei pirmoji, tačiau viskas priklauso nuo mūsų. Kaip nusiteiksime, toks ir bus rezultatas“, – sakė 10 taškų į „Rūdupio“ krepšį įmetęs „Žalgirio“ gynėjas Tomas Delininkaitis.

– Tomai, ar Prienų krepšininkai, su kuriais šį sezoną kovojote jau šešis kartus, jus dar kuo nors nustebina? – paklausėme žalgiriečio.
– „Rūdupis“ – neprognozuojama ekipa, tačiau nepasakyčiau, kad varžovų žaidimas šį kartą kuo nors nustebino. Tai – tikrai nestandartinė komanda. Visi penki žaidėjai per puolimą bėgioja prie tritaškio linijos, sunku atspėti, kuris tą ar kitą dieną iššaus. Jie žaidžia savo stiliumi: dažnai keičiasi, provokuoja mus greičiau užbaigti atakas. Prieniškių braižas mums gerai pažįstamas.

– Pusfinalio serijos nugalėtojas šiemet paaiškės po dviejų rungtynių. Ar pritartum minčiai, kad esant tokioms aplinkybėms LKL grandai priversti kautis iš paskutiniųjų kiekvienoje dvikovoje, nes gali nebelikti palankios galimybės atsigriebti?
– Džiaugiamės, kad laimėjome Prienuose ir dabar galime jaustis kiek saugiau, tačiau apie atsipalaidavimą nėra jokių kalbų. „Rūdupio“ krepšininkai šį sezoną jau ne kartą įrodė, kad su jais reikia kautis visomis jėgomis. Juokauti žaidžiant su sunkiai prognozuojamu varžovu nenori niekas. Antrasis mačas vyks „Žalgirio“ arenoje, savų sirgalių apsuptyje, todėl privalome užbaigti pradėtą darbą ir antrą kartą įveikti prieniškius.

– Ar ši pergalė pridės pasitikėjimo savo jėgomis Šiauliuose vyksiančiame Baltijos krepšinio lygos (BBL) finalo ketverto turnyre?
– Be abejonės. Mes laimėjome ir į Šiaulius vyksime pakilios nuotaikos. „Šiaulių“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos kaip reikiant susikibo pirmojoje dvikovoje, tad pusfinalio akistatos atgarsius šių komandų žaidėjai turbūt jaus ir savaitgalį. Šiuo požiūriu mums šiek tiek bus lengviau. Mes laimėjome pirmąjį LKL pusfinalio mačą ir tereikia neiššvaistyti persvaros bei ramiai sužaisti namuose, o „Lietuvos rytui“ vien pergalės jau nepakaks, nes bus svarbus ir taškų skirtumas.

Komentarai