A.Trifunovičius: „Finalo ketvertuose visos komandos turi vienodas galimybes“ (VIDEO) 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Sudėtingą rungtynių maratoną visą sezoną turėjęs Kauno „Žalgiris“ pastarąsias dvejas savaites turėjo neįprastai daug poilsio. Per 15 dienų kauniečiai žaidė vos 2 kartus ir krovė baterijas sezono pabaigai.

Anot „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Aleksandro Trifunovičiaus, per laisvą nuo rungtynių laiką komanda nesėdėjo rankų sudėjusi ir tobulino tas žaidimo sritis, kurios klibėjo sezono metu.

– Treneri, kaip komanda išnaudojo laisvesnį pastarųjų dviejų savaičių grafiką? – „BasketNews.lt“ paklausė A.Trifunovičiaus.
– Turėjome galimybę atsigauti, pailsėti ir padirbėti. Jaučiame alkį rungtynėms ir esame pasiruošę laukiančioms dvikovoms BBL ir LKL čempionatuose. Yra kelios nedidelės bėdos su kai kuriais žaidėjais, tačiau turėjome progą padirbėti su visais.

– Ką labiausiai tobulinote per laisvą laiką?
– Visus dalykus, kuriuos reikėjo tobulinti. Dirbome gynyboje, ypatingai, individualioje gynyboje. Tam tikrose rungtynėse, nežinau, ar tai buvo dėl nuovargio, ar dėl įtampos, tačiau mes darydavome klaidas, kurių turėjome nebedaryti seniai.

Truputį padirbėjome ir su fizinio parengimo treneriu, kad žaidėjai pasikrautų energijos laukiančioms rungtynėms.

– BBL pusfinalyje susitiksite su „Šiauliais“, kurie jus nugalėjo prieš porą savaičių LKL čempionate, įveikė ir „Lietuvos rytą“ užvakar. Kuo „Šiauliai“ pastaruoju metu tokie stiprūs?
– To reikėtų klausti jų (juokiasi). Tai gera komanda, turinti 12 žaidėjų. Tai vienintelė komanda po „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“, turinti net 12 žaidėjų. Jie itin nusiteikia rungtynėms su mumis ar „Lietuvos rytu“. Tai rimtas varžovas. Žinome, ką negerai padarėme per pirmąsias rungtynes, ką tik turėjome susirinkimą ir žiūrėjome vaizdajuostę. Pasikalbėjome su žaidėjais ir esu tikras, kad būsime alkani pergalių.

Finalo ketvertuose visada keturios komandos turi vienodas 25 proc. galimybes. „Šiaulių“ ir „Rūdupio“ pergalės prieš mus ir „Lietuvos rytą“ rodo, kad kitos komandos vejasi mus.

– Minėjote tam tikras problemas komandoje dėl sveikatos. Ar ne visi žaidėjai sveiki?
– Daugiau mažiau visi sveiki, tačiau Mario Delašas turi problemų dėl nugaros. Jis turėjo būti mūsų sudėtyje sezono pabaigoje, tačiau dabar nežinau, kada jis grįš į aikštę. Tai jaunas žaidėjas ir nėra protinga jo skubinti sugrįžti. Kiti žaidėjai turi mažų problemų, kurios yra įprastos.

Komentarai