M.Kuzminskas: Turime motyvacijos atkeršyti „Šiauliams“ 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Mindaugas Kuzminskas savaitgalį sugrįš į Šiaulius, kuriuose praleido du sezonus prieš persikeldamas į Kauno „Žalgirį“. Dabartinė M.Kuzminsko komanda Baltijos krepšinio lygos (BBL) pusfinalyje kausis su „Šiauliais“ ir taip pradės kovą dėl antrojo trofėjaus šį sezoną.

Kai ketvirtadienio vakarą būsimi žalgiriečių varžovai kovojo LKL pusfinalyje, kauniečiai treniruotėje šlifavo derinius prieš šeštadienio dvikovą. BBL finalo ketverte jie sieks ir revanšuotis už nesėkmę, kurią balandžio 2-ąją patyrė Šiauliuose. Tada Antano Sireikos auklėtiniai laimėjo 92:81.

Anot 2008-2010 metais Šiauliuose žaidusio M.Kuzminsko, praėjusių rungtynių klaidos ir pamokos jau išmoktos, todėl savaitgalį galima tikėtis revanšo.

– Mindaugai, turėjote dvi laisvesnes savaites. Ar reikėjo komandai savotiškų atostogų? – „BasketNews.lt“ paklausė M.Kuzminsko.
– Tai nebuvo atostogos, turbūt dirbome daugiau negu įprastai, nes kai žaidi daug rungtynių, gali daugiau dėmesio skirti poilsiui ir varžovų analizei. O dabar daugiau dėmesio skyrėme fiziniam paruošimui, ištaisėme klaidas puolime ir gynyboje. Tai išėjo tikrai į gera.

– Savaitgalį BBL pusfinalyje susitiksite su „Šiauliais“, kuriems nusileidote mėnesio pradžioje. Kur jų pagrindinė jėga?
– Jie gerai žaidžia, įveikė mus, įveikė „Rytą“. Mums tai bus pamoka ir didesnė motyvacija atkeršyti jiems pusfinalyje.

– Lyginant tą „Žalgirį“, kuris pralaimėjo „Šiauliams“, su dabartiniu „Žalgiriu“, kas per tas kelias savaites labiausiai pasikeitė?
– Treniruotės yra skirtingas dalykas nuo rungtynių, todėl pamatysime rungtynėse. Netgi kelis kartus žiūrėjome rungtynių su „Šiauliais“ įrašą ir tikimės, kad nebeliks tų klaidų, kurias darėme ir gynyboje, ir puolime.

– Jūs turite laisvą dieną, o varžovai šiandien žaidžia pusfinalio rungtynes. Ar tai gali turėti kokios įtakos prieš šeštadienio rungtynes?
– Na tai nėra laisva diena, einame į treniruotę (šypsosi). Be abejo, jiems šiek tiek sunkiau. Jie ir antradienį žaidė rimtas rungtynes, ir šiandien keliavo į Vilnių. Tai gali turėti įtakos. Bet tai nėra pagrindinis komponentas pergalei pasiekti.

Komentarai