Kauno „Žalgiris“ ir vėl BBL čempionas! (FOTO, VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ komanda – Baltijos krepšinio lygos (BBL) čempionė! Sekmadienį Šiauliuose žalgiriečiai įveikė Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandą 74:70 (22:26, 20:10, 17:18, 15:16) ir penktą kartą per aštuonis BBL sezonus į viršų kėlė nugalėtojų taurę. „Žalgiris“ tapo pirmąja ekipa laimėjusia BBL čempionatą trečius metus iš eilės.

Žalgiris.lt fotogalerijoje rungtynių ir triumfo akimirkos.

Mačo pradžia geriau klostėsi „Lietuvos ryto“ krepšininkams – tikslą pasiekė visi penki pirmieji jų metimai, iš jų net 3 tritaškiai. „Žalgirio“ gretose aktyviausias buvo Mantas Kalnietis, tritaškiu ir dviem ryžtingais reidais pelnęs 8 taškus (8:13). Nors du taiklius Roberto Javtoko dvitaškius skyrė 2 minutės, varžovų pranašumas pernelyg neišaugo (12:19). Marko Popovičius rezultatyviais perdavimais sukūrė progas Milovano Rakovičiaus metimui iš po krepšio ir Tado Klimavičiaus šūviui iš toli (18:21). Vilniečiai buvo atsiplėšę 26:18, bet M.Popovičius sumetė baudas, o Mindaugas Kuzminskas su pirmojo kėlinio pabaigos sirena pataisė kamuolį – 22:26.

Antrojo kėlinio pradžioje žalgiriečiai žaidė lyg iš natų. Jie užbaigė spurtą 16:1, kurio metu T.Klimavičius ir Paulius Jankūnas pasižymėjo iš po krepšio, M.Kuzminskas ir M.Popovičius įmetė po tritaškį, o M.Kalnietis realizavo baudas – 34:27. Uraganišką atkarpą sužaidę kauniečiai kiek išsikvėpė ir „Lietuvos rytas“ sugebėjo priartėti iki minimumo (33:34). Tylą nutraukė P.Jankūno tritaškis po R.Javtoko perdavimo bei po minutės prasiveržimą rezultatyviai užbaigęs M.Kalnietis – 39:34. Paskutinę kėlinio ataką vėl puikiai įgyvendino M.Kuzminskas, po kurio tritaškio „Žalgiris“ pirmavo 42:36.

Prasidėjus trečiajam kėliniui Tomas Delininkaitis prasiveržimu su pražanga ir dar 2 baudų metimais padidino kauniečių persvarą iki 8 taškų (47:39). M.Popovičius greitoje atakoje atliko perdavimą Vyteniui Lipkevičiui (49:41), tačiau po to kelias minutes žalgiriečiai turėjo problemų kovojant dėl kamuolių po savo krepšiu. Tuo pasinaudoję varžovai netgi persvėrė rezultatą 52:51. „Žalgirio“ krepšininkai nepalūžo ir per minutę pelnė 8 taškus, kai M.Rakovičius įmetė iš po krepšio, o M.Popovičius ir M.Kuzminskas – po tritaškį. Po trečiojo kėlinio kauniečiai buvo priekyje 59:54.

Ketvirtąjį kėlinį dviem taikliais metimais pradėjo M.Rakovičius. Tarp šių atakų įsiterpė M.Kalniečio tritaškis – 66:58. Puikiai gynęsis „Žalgiris“ neleido varžovams priartėti – T.Delininkaitis du kartus blokavo Dovydo Rediko metimus. Kitoje aikštės pusėje M.Popovičius įsūdė tritaškį, o R.Javtokas įmetė baudą ir po minutės pridėjo dar du taškus – 72:58. Skubėti pradėjusiems vilniečiams pradėjo sektis – jie pelnė 9 taškus be atsako ir sumažino atsilikimą (67:72). Likus žaisti minutę M.Kalnietis šaltakraujiškai sumetė baudas – 74:67. Kartą apsigynę žalgiriečiai po to leido „Lietuvos rytui“ pelnyti 3 taškus, bet neišleido pergalės iš rankų – 74:70!

„Žalgiris“: M.Kalnietis 19, M.Kuzminskas 11, M.Popovičius 11 (6 rez. perd.), M.Rakovičius 8, R.Javtokas 7, T.Klimavičius 6, P.Jankūnas 5 (5 atk. kam.), V.Lipkevičius 2.

„Lietuvos rytas“: T.Rice‘as 20, P.Samardziski 15 (8 atk. kam.), S.Babrauskas 9 (5 atk. kam.).

http://www.youtube.com/watch?v=jC9djxC7KSo

Komentarai