M.Kuzminskas: „Padarėme nemažai, bet dar liko labai daug darbo“ 0

Karolis Tiškevičius, „BasketNews.lt“ korespondentas

Gynybą prieš pirmąsias LKL finalo serijos rungtynes akcentavę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai įvykdė savo uždavinius. Vos 56 taškus praleidę žalgiriečiai nepaliko vilčių Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandai.

Po mačo žalgiriečių puolėjas Mindaugas Kuzminskas kalbėjo, kad dabar svarbiausia – neužmigti ant laurų ir išlaikyti susikaupimą likusioms serijos rungtynėms.

– Ar pergalė pirmose sutrumpėjusios finalo serijos rungtynėse tampa dar svarbesne? – žurnalistai paklausė M.Kuzminsko.
Džiaugiamės, kad iškovojome šią pergalę ir nepraradome savo aikštės pranašumo, bet svarbiausios kovos dar laukia. Labai reikšmingos rungtynės bus ketvirtadienį išvykoje, o vėliau sekmadienį – namuose. Padarėme nemažai, bet dar liko labai daug darbo.

– Šiandien labai sėkmingai veikė derinys du prieš du. Ar toks buvo šių rungtynių planas?
– Šiandien turėjome nurodymą geriau sužaisti gynyboje, todėl tam daugiau ir ruošėmės. Tai, kad mes gerai žaidėme „du prieš du“, yra „Lietuvos ryto“ gynybinės spragos. Kas gavosi – taip ir žaidėme. Jei būtume geriau pataikę tritaškius, būtume mėtę ir juos.

– Ar kas nors šiandien apskritai nesisekė?
– Žinoma, visada klaidų būna. Nors neleidome įmesti net 60 taškų, gynyboje buvo galima dar geriau sužaisti. Puolime taip pat nemažai gerų progų neišnaudojome. Žiūrėsime vaizdo įrašą ir, kaip visada, bandysime taisyti klaidas.

– Vienose rungtynėse prie „Lietuvos ryto“ gynybines sistemas griaunate tritaškiais, kitose – deriniu du prieš du. Ar tai reiškia, kad „Žalgiriui“ tiesiog visada pavyksta prisitaikyti prie vilniečių gynybos?
– Kol kas, ačiū Dievui, taip. Vieną dieną labiau sekasi vienam, o kitą – kitam. Šiandien tritaškius pataikė Marko Popovičius, neblogai žaidė Robertas Javtokas. Stengėmės daugiau žaisti per juos. Taip pat ir su taktikomis – kas tuo metu labiau sekasi, tą ir bandome išnaudoti.

Komentarai