Iki LKL aukso „Žalgiriui“ liko vienas žingsnis (FOTO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį sostinėje Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos antrame mače rezultatu 86:76 nugalėjo Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja jau 2:0. Nuo LKL aukso žiedų kauniečius skiria vos viena pergalė.

Susitikimo akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Rungtynių pradžioje abi komandos ieškojo savojo žaidimo, o šeimininkams ilgiau pirmauti neleido patikimas Pauliaus Jankūno žaidimas puolime (4:4). Po greitos svečių atakos, kai puikiu Manto Kalniečio perdavimu pasinaudojo Vytenis Lipkevičius, „Žalgiris“ pirmą kartą išsiveržė į priekį (6:4). Neilgai trukus pirmuosius taškus pelnė ir Tomas Delininkaitis, leisdamas žaliai-baltiems pirmauti 8:4.

Ir toliau aikštelėje dominavo žalgiriečiai – puikiai į žaidimą įsiliejo patyręs Dainius Šalenga, kurio keturi taškai iš eilės leido komandai įgyti rekordinį pranašumą 14:6. Paskutinėmis kėlinuko minutėmis vyravo apylygis žaidimas, o ketvirtis baigėsi rezultatu 14:10.

Antrasis rungtynių kėlinukas buvo visai kitoks – ant parketo vyko greitas ir rezultatyvus žaidimas. Visiška priešingybė to, ką susirinkę aistruoliai matė per pirmas dešimt minučių. Nors gynyboje žalgiriečiai neblizgėjo, tačiau tai kompensavo žaidimu puolime: Tado Klimavičiaus dėjimas, tolimas D.Šalengos dvitaškis ir tritaškis, T.Delininkaičio tolimas šūvis bei „Žalgiris“ vėl įtvirtino pranašumą – 27:21.

Po varžovų sukviestos minutės pertraukėlės „Lietuvos ryto“ snaiperiai įsisiautėjo (33:36), bet nuo jų neatsiliko ir žalgiriečiai. Iš po krepšio neklydo M.Kalnietis ir P.Jankūnas, tritaškį smeigė tas pats M.Kalnietis, tuo pačiu per iškeltas priešininko rankas pasižymėjo ir T.Delininkaitis, savo ruožtu ekipas skyrė jau dviženklis taškų skaičius – 42:32.

Agresyvus kauniečių žaidimas puolime ir gynyboje vilniečiams buvo tiesiog neperkandamas riešutas. T.Delininkaičiui ir M.Popovičiui sumetus baudas skirtumas išaugo iki rekordinio – 46:32. Pačioje ketvirčio pabaigoje sudėtingą dvitaškį pataikė T.Delininkaitis, o einant į pertrauką „Žalgiris“ pirmavo 48:35.

Antroje rungtynių pusėje Kauno klubas apsukų nemažino. Įspūdingas žaidimas puolime padėjo svečiams susikrauti net 20-ies taškų persvarą. Prie to labiausiai prisidėjo ir toliau fenomenaliai perdavimus dalinęs M.Kalnietis, aktyviai ir kovingai atakoje žaidęs P.Jankūnas bei įspūdingu dėjimu ore pasižymėjęs R.Javtokas (po M.Kalniečio perdavimo). Vilniečių žaidimas buvo visiškai išsiderinęs ir chaotiškas, o kauniečiai aikštelėje kūrė tikrą krepšinio šou – 59:39.

Kad ir kaip stengėsi šeimininkai, net pristabdyti „Žalgirio“ jiems nepavyko – gavęs erdvės žaibiškai tritaškį smeigė M.Popovičius (66:44). Tiesa, situacija kiek pakito kėlinukui priartėjus prie pabaigos – iš žiemos miego pabudę vilniečiai pagerino pataikymo procentą ir prieš paskutines dešimt minučių atsilikinėjo 52:66.

Lemiama rungtynių atkarpa prasidėjo labiau gynybiniu žaidimu. Pirmuosius taškus ketvirtyje žalgiriečiams šūviu iš toli pelnė V.Lipkevičius (69:54), o po dar vieno idealaus M.Kalniečio perdavimo pasižymėjus R.Javtokui ekipas vis dar skyrė tie patys 14-a taškų – 71:57.

Tačiau kuo labiau artėjo rungtynių pabaiga, tuo nervingesnis mačas tapo. Vilniečiai neketino pasiduoti anksčiau laiko ir priartėjo iki 64:71. Neapsakomai svarbią akimirką iniciatyvos ėmėsi M.Popovičius, atakuojančio gynėjo tritaškis likus žaisti kelias minutes vėl leido „Žalgiriui“ lengviau atsikvėpti – 76:64.

Netrukus aikštelės šeimininkų aistruoliai apskritai nutilo – dar kartą puikiai sužaidė tandemas M.Kalnietis – R.Javtokas. Pirmasis pakabino kamuolį virš lanko, o antrasis triuškinamu dėjimu su pražanga nepaliko varžovams jokių vilčių – 78:66.

Paskutinę dvikovos minutę „Žalgiris“ ramiai ir užtikrintai išsaugojo savo turimą pranašumą ir pelnytai šventė pergalę. Pergalę, kuri komandą dar labiau priartino prie LKL aukso – 86:76.

„Žalgiris“: T.Delininkaitis 22, M.Kalnietis 17 (11 rez. perd., 3 per. kam.), M.Popovičius 12, D.Šalenga 9, P.Jankūnas 9 (6 atk. kam.), R.Javtokas 8 (6 atk. kam.), V.Lipkevičius 7, T.Klimavičius 2.

„Lietuvos rytas“: T.Rice‘as 17, R.Seibutis 15, S.Babrauskas 13, M.Katelynas 9, J.Valančiūnas 8 (10 atk. kam.).

Komentarai