T.Delininkaitis: „Svarbiausia – neatsipalaiduoti ir užbaigti pradėtą darbą iki pat galo“ 0

Karolis Tiškevičius, „BasketNews.lt“ korespondentas

Tomui Delininkaičiui „Siemens“ arenos lankai ketvirtadienį buvo platesni nei kitiems krepšininkams. 7 metimus iš 9 pataikęs ir 22 taškus pelnęs Kauno „Žalgirio“ gynėjas sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių, o jo ekipa priartėjo prie LKL aukso žiedų.

Net 18 savo taškų T.Delininkaitis surinko iki ilgosios pertraukos, o vėliau stebėjo, kaip darbą tęsia jo komandos draugai.

– Tomai, šiandien varėte į neviltį varžovus taikliais metimais. Kokia sėkmės priežastis? – „BasketNews.lt“ paklausė T.Delininkaičio.
– Komandos draugai mane rasdavo, šiandien krito, sekėsi ir džiugu, kad laimėjome.

– Gal tam turi įtakos, kad metate į buvusios komandos krepšį?
– Nežinau, apie tokius dalykus negalvoju. Tiesiog išeinu į aikštę susikaupęs ir gerai tai, kad gaunu vis daugiau žaidimo laiko. Tai mano žaidimui turi didelės įtakos.

– Susidaro įspūdis, kad žaisdami su „Lietuvos rytu“ nusiteikiate kur kas geriau nei su bet kuria kita komanda?
– Nežinau, man sunku šnekėti iš šalies. Gal taip atrodo. Matyt, vyrai nori užbaigti seriją kaip įmanoma greičiau, nes rinktinės kandidatams atostogos bus labai trumpos.

– Praktiškai visus savo taškus pelnėte per pirmus du kėlinius. Kas paskui atsitiko?
– Po to lyderio vaidmens ėmėsi kiti. Paprasčiausiai varžovai mane agresyviau dengė ir kitiems žaidėjams atsirado daugiau erdvės. Labai dėl to nesijaudinu.

– Esant tokiam serijos rezultatui, ko galima tikėtis Kaune sekmadienį?
– Aš tikiuosi pergalės. Nenoriu prisišnekėti, nes dabar svarbiausia – neatsipalaiduoti ir užbaigti pradėtą darbą iki pat galo.

Komentarai