LKL čempionų taurė jau laukiama Kaune 0

Romas Poderys, Mantas Stankevičius, „Kauno diena“

Rytoj Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionų taurė bus atvežta į Kauno „Žalgirio“ areną, nes yra didelė tikimybė, kad paaiškės jos šeimininkas.

Trečiasis titulas – netoli

„Žalgirio“ krepšininkai, LKL finalo serijoje iki trijų pergalių jau dukart – 71:56 ir 86:76 – parklupdę Vilniaus „Lietuvos rytą“, yra per žingsnį nuo trečiojo titulo šį sezoną.

Pirmiausia kauniečiai iškovojo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurę, po to tapo ir Baltijos krepšinio lygos (BBL) elito diviziono čempionais.

1982-ųjų pasaulio čempionas, buvęs žalgirietis Sergejus Jovaiša tikisi, kad ir trečiąją LKL finalo dvikovą laimės Kauno krepšininkai, todėl stebėti rungtynių į „Žalgirio“ areną vyks su kaklaraiščiu.

Olimpinis čempionas Modestas Paulauskas atsargesnis: sunkiai sužeistas Vilniaus vilkas dar neišleido paskutinio kvapo, tad gali iš paskutiniųjų siekti pergalės, kad išsaugotų savo kailį.

O statistika liudija: per pastaruosius du sezonus „Žalgirio“ komanda 12 kartų įveikė Vilniaus ekipą ir patyrė tik 1 nesėkmę.

Budrumas „Žalgiriui“ nepakenks

„Per rungtynes Vilniuje žalgiriečiai puikiai pasinaudojo „Lietuvos ryto“ klaidomis. Trečiajame kėlinyje „Žalgiriui“ buvo kilęs pavojus, nes žaidėjai atsipalaidavo ir manė, kad kovoti jau nebereikia, belieka pasirašyti ant varžybų protokolo. Vilniečiai perėmė kauniečių ginklą – greitą žaidimą, o žalgiriečiai tiesiog nebespėdavo tinkamai apsiginti“, – mintimis apie antrąją LKL grandų dvikovą dalijosi M.Paulauskas.

Pašnekovas atkreipė dėmesį į tai, kad vienas vilniečių lyderių Jonas Valančiūnas tebestokoja kovos su vyresniais žaidėjais patirties – Robertas Javtokas turėjo pakankamai laisvės.

„Pastaruoju metu vis labiau džiaugiuosi, kad puikiai sekasi lietuviams. Pažiūrėkite į Tomą Delininkaitį – šįkart jis tapo slaptuoju kauniečių ginklu“, – teigė M.Paulauskas.

Dukart pasaulio ir keturiskart Europos čempiono nuomone, matyti, kad „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius puikiai sutaria su savo auklėtiniais, Kauno komanda išsiskiria ypatingu nusiteikimu, bet vilniečių strategas Aleksandras Džikičius – irgi ne iš kelmo spirtas.

„A.Džikičius nėra iš tų, kuris po dviejų iš eilės pralaimėjimų nuleistų rankas. Manau, Kaune jis bandys bet kokia kaina išplėšti pergalę. Todėl nenoriu, kad žalgiriečiai galvotų, kad jau turi LKL čempionų žiedus. Rungtynių pradžia – septintą vakaro, tad tegul apie trofėjus pagalvoja tik devintą“, – pabrėžė M.Paulauskas.

Be staigmenų – žlugimas

„Žalgiriečių potencialas atrodo neišmatuojamai didelis. Pastebėjau, kad jie yra gerai išnagrinėję vilniečių taktiką. Kai „Lietuvos rytas“ persijungdavo į individualų žaidimą, paaiškėjo, kad trūksta meistriškumo nustelbti bet kurį žalgirietį“, – svarstė S.Jovaiša.

Patyrusio krepšinio žinovo nuomone, „Žalgiris“ azartu, drąsa ir energija tiesiog pribloškė varžovus.

„Mane šiek tiek nustebino T.Delininkaitis, nors jis ne kartą buvo vedliu į pergalę. Šį kartą jis pranoko pats save. Įdomu stebėti tokias komandas, kuriose kiekvieną kartą gali atsirasti naujas lyderis“, – kalbėjo S.Jovaiša.

Jo teigimu, didžiausia „Žalgirio“ klaida per trečiąsias rungtynes būtų manyti, kad Vilniaus ekipą pavyks palaužti žaidžiant ir puse jėgos.

„Lietuvos rytas“ šį sezoną dar nė karto nenugalėjo žalgiriečių, todėl bandys įveikti psichologinį barjerą. Kita vertus, vilniečiai privalo parengti staigmenų, priešingu atveju jie liks prie suskilusios geldos. Galbūt starto penkete pasirodys Tyrese’as Rice‘as, kitoks bus J.Valančiūnas“, – mačo galimo scenarijaus detales vardijo S.Jovaiša.

Komentarai