A.Trifunovičius: „Noriu švęsti, o ne kalbėti apie ateitį“ 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius po triumfu pasibaigusio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo švytėjo iš pasitenkinimo ir neslėpė džiaugsmo.

„Žiūrovai yra vienas pagrindinių dalykų, kuris suteikė milžinišką motyvaciją geriau atlikti savo darbą. Ačiū žaidėjams už darbą viso sezono metu. Dėkoju sirgaliams, kurie mus palaikė ir kai sekėsi, ir kai nesisekė. Noriu pasveikinti „Lietuvos rytą“. Tikiuosi ir iš jų sulaukti sveikinimų, nes po pirmųjų dvejų rungtynių neteko girdėti, kad į mūsų stovyklą būtų atskriejusi kokia nors sveikinamoji žinutė. Jie buvo tikrai geri varžovai”, – po finalo kalbėjo A.Trifunovičius

Serbas teigė, kad psichologinis pranašumas buvo jo ekipos pusėje, tačiau prisipažino, kad lemiamame mače nervinė įtampa jautėsi. „Kai laimi prieš tokią komandą kaip „Lietuvos rytas“ penkis kartus iš eilės, tai daugiau mažiau lemią psichologija. Juk varžovas tikrai stiprus, jis buvo buriamas ir ruošiamas Eurolygai, – kalbėjo treneris. – Šios rungtynės buvo nervingos ir tai įrodo 15 mūsų pramestų baudos metimų. Padarėme didelį darbą ir pirmą kartą šiame sezone mes prieš vilniečius kovą dėl kamuolių laimėjome tokiu milžinišku skirtumu. Tai kompensavo tuo pramestus metimus nuo baudų linijos.“

Strategas neslėpė, jog laimėti prieš principinį varžovą, kurį treniravo dar praėjusį sezoną, jam netrūko motyvacijos. „Man buvo didžiulė motyvacija laimėti titulą su „Žalgiriu“, nes dar pernai dirbau Vilniuje ir tuomet nepavyko iškovoti LKL čempiono žiedo. Manau, kad žaidėme gerą ir gražų krepšinį. Finale nėra svarbu, ar žaidi gražiai, ar ne, svarbu laimėti“, – kalbėjo specialistas.

Paklaustas apie kitą sezoną, strategas neslėpė nori ir toliau vadovauti Kauno ekipai. „Man čia viskas patinka, tiek gyvenimas, tiek komanda, tiek klube dirbantys žmonės. Norėčiau likti ir žinau, kad motyvacijos man tikrai netrūksta čia dirbti ir kitą sezoną, tačiau sprendimą priimsiu ne aš. Šįvakar noriu švęsti, o ne kalbėti apie ateitį“, – teigė treneris.

Serbas neslėpė, jog žino priežastį, kodėl „Žalgiris“ laimėjo 14 iš paskutinių tarpusavio dvikovų prieš „Lietuvos rytą“. „Atsakymą aš žinau, bet pasiliksiu jį sau“, – teigė specialistas ir pridūrė: „Žinau viena – LKL čempionų žiedų tikrai nekeisčiau į VTB Vieningosios lygos trečiąją vietą“.

Komentarai