T.Delininkaitis: „Smagu sulaukti tokio įvertinimo“ 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas finišavo įspūdinga Kauno „Žalgirio” pergale, o vienu pagrindinių šios sėkmės kalvių tapo puikiai antrąsias ir trečiasis serijos rungtynes sužaidęs Tomas Delininkaitis. Snaiperio pasirodymas neliko nepastebėtas – šiandien jam įteiktas naudingiausio LKL finalo serijos žaidėjo titulas.

– Ar svarbus šis įvertinimas? – paklausėme T.Delininkaičio.
– Žinoma, kad svarbus. Tikrai malonu būti įvertintam. Smagu, kad mano geras žaidimas ne tik neliko nepastebėtas, bet ir padėjo „Žalgiriui“ iškovoti čempionų titulą.

– Atsiskleidei finalo serijos metu. Kokia to paslaptis?
– Taip sukrito kortos. Traumą patyrė Sonny Weemsas, dėl visiems žinomų priežasčių komandoje neliko DeJuano Collinso. Treneris pradėjo labiau pasitikėti manimi, gavau daugiau minučių. Tai leido įgyti pasitikėjimą. Galiausiai gavosi toks rezultatas, koks jis yra.

– Ar šis titulas pridės pasitikėjimo kovojant dėl vietos nacionalinėje rinktinėje?
– Labai norėčiau, kad padėtų.

– Ar jau galvojate apie kitą sezoną?
– Dabar norėčiau pailsėti. Be to, netrukus lauks rinktinės stovyklos. Poilsio tikrai nėra daug, tad ir apie kitus metus stengiuosi negalvoti. Dabar visos mano mintys yra apie atostogas (šypsosi).

– Bet galbūt norėtumėte pasirašyti sutartį iki rinktinės stovyklų, kad galėtumėte ramiai koncentruotis į nacionalinės komandos reikalus?
– Žinoma, kad būtų ramiau žinoti savo darbo vietą. Tačiau metai bėga ir aš tampu vis ramesnis. Nerimas yra, tačiau tikrai ne toks, koks būdavo prieš tris-keturis metus.

– Kaip vertinate visą sezoną ir ar norėtumėte „Žalgiryje“ likti ir kitąmet?
– Savimi būnu labai retai patenkintas, todėl sezono pradžioje įvykiai manęs tikrai nedžiugino. Norėjosi daugiau aikštelėje praleidžiamų minučių, didesnio trenerio pasitikėjimo. Pabaiga susiklostė priešingai – buvo viskas taip, kaip ir norėjau.

Komentarai