„Žalia galia“: padėkime Modestui pasiekti tikslą! 0

Modestas Grauslys – tikras žemaitis, kilęs iš Plungės, visada turintis savo nuomonę, labai pasitikintis savimi, savarankiškas, judrus, mėgstantis vadovauti. Modestas ateityje svajoja studijuoti Lietuvos Kūno kultūros akademijoje, nes sportas – jo didžioji gyvenimo aistra. Prie Modesto svajonės įgyvendinimo prisideda Vladimiro Romanovo paramos ir labdaros fondas ir Kauno „Žalgirio“ socialinis projektas „Žalia galia“.

M.Grauslio svajonė, atrodo, labai paprasta ir žemiška Tačiau vaikinas yra ypatingas. Ir ypatingas jis ne dėl to, jog po patirtos traumos apako būdamas vos 9 metų ir nuo tada mokosi Kauno Prano Daunio aklųjų ir silpnaregių ugdymo centre. Modestas ypatingas dėl to, kad nepalūžo ir kaip tikras žemaitis drąsiai pradėjo gyvenimą iš naujo: pradėjo lankyti sporto ir sveikatingumo klubą „MES“, greitai buvo pastebėtas jo tvirtas užsispyrimas sportinei veiklai ir aistra lengvajai atletikai. Netrukus išryškėjo Modesto talentas jo pasirinktai sporto šakai – šuoliui į tolį.

Modestas taip pat sugeba bėgti vienas 60 metrų atstumus, o su lydinčiuoju, kuris regi, nesunkiai įveikia 100 ir 200 metrų atstumus. Tiesa, pastaruosius atstumus jis labai nori ir prašo leidžiamas įveikti vienas, be palydovo. Tai dar kartą įrodo aklo lengvaatlečio užsidegimą šiame sporte! Modestas gali nugalėti ne tik savo bėdas, bet ir įrodyti bei išnaudoti visas jam teikiamas galimybes. Jaunuolis yra ryžto, atkaklumo ir sportinio azarto pavyzdys visiems aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro auklėtiniams ir darbuotojams.

M.Grauslys lanko lengvosios atletikos treniruotes nuo 2010 m. spalio mėnesio. Greitai progresuojantis, sportinių ambicijų nestokojantis sportininkas jau nuo 2011 m. yra Lietuvos aklųjų ir silpnaregių lengvosios atletikos rinktinės narys.

2011 m. sporto varžybose M.Grauslio pasiekti rezultatai, daug žadantys: Lietuvos aklųjų ir silpnaregių jaunimo ir veteranų lengvosios atletikos žiemos čempionate užėmė 2-ąją vietą šuolio į tolį rungtyje bei 3-iąją vietą 60 metrų bėgime.

2011 m. Lietuvos aklųjų ir silpnaregių jaunimo ir veteranų vasaros lengvosios atletikos čempionate užėmė 2-ąją vietą šuolio į tolį rungtyje bei 3-iąją vietą 100 metrų bėgime. 2011 m. Lietuvos aklųjų ir silpnaregių vasaros lengvosios atletikos čempionate užėmė 2-ąją vietą šuolio į tolį rungtyje bei 5-ąją vietą 100 metrų bėgime. Tuniso tarptautinės lengvosios atletikos čempionate 2012 m. M.Grauslys 100 metrų bėgimo rungtyje (13,56 sek.) finišavo penktas, įvykdė Londono parolimpinių žaidynių normatyvus ir iškovojo bronzos medalį.

Stebint sportuojantį vaikiną, negali nepastebėti jo veide malonumo, kurį patiria būdamas sporto aikštelėje. Dažnam kyla klausimas iš kur tiek noro, jėgų ir užsispyrimo įrodyti, kad ir aklas turi svajonių? Vaikinas dažnai atsako, kad sporte jis jaučiasi puikiai, sportuoja su dideliu noru ir tvirtai žino, jog tik labai norėdamas ir svajodamas, net ir aklas žmogus gali savo gyvenimą susikurti spalvotą.

Vladimiro Romanovo paramos ir labdaros fondas sulaukė šio perspektyvaus jaunojo sportininko prašymo paremti jo pasirengimą ir dalyvavimą 2012 m. Londono parolimpinėse žaidynėse. Jūs taip pat galite padėti ne tik jaunuolio svajonei tapti realybe, bet ir paremti galimybę Lietuvai iškovoti medalį parolimpinėse žaidynėse.

Modestą Grauslį paremti galite paaukodami į šią sąskaitą:

AB Ūkio bankas LT-337011700001700756

Paskirtis – Modestui Grausliui

Komentarai