VTB Vieningoje lygoje bus daugiau komandų ir rungtynių 0

Ateinantį sezoną VTB Vieningosios krepšinio lygos turnyre bus daugiau dalyvių nei praėjusį – varžysis ne 18, bet 20 komandų, tarp jų – ir Kauno „Žalgiris“ bei Vilniaus „Lietuvos rytas“.

Į pagrindinį turnyrą, kuriame bus rungtyniaujama dviejose grupėse po dešimt ekipų, pateks ir du atrankos etapą įveikę klubai. Taip nuspręsta vakar Maskvoje įvykusiame VTB Vieningosios lygos valdybos susirinkime.

„Varžybų formatas šiek tiek pasikeis, – sakė „Žalgirio“ klubo direktorius Jonas Stadalninkas. – Pirmiausia nebus rengiamas finalo ketverto turnyras. Po reguliaraus sezono į atkrintamąsias varžybas pateks 1–8 vietas grupėse užėmusios komandos. Aštuntfinalyje komandos kovos iki dviejų pergalių, ketvirtfinalyje, pusfinalyje ir finale – iki trijų.“

VTB Vieningosios lygos 18-uko sudėtis kol kas nežinoma, bet Rusijai atstovaus ne daugiau kaip 9 ekipos. Atrankos varžybų dalyviai turėtų paaiškėti po mėnesio.

„Norinčiųjų varžytis – daug: iš Lietuvos – trys ekipos, iš Ukrainos – taip pat trys, iš Lenkijos – dvi. Kreipėsi ir švedai“, – vakar pareiškė VTB Vieningosios lygos prezidentas Sergejus Ivanovas.

Taip pat nutarta, kad 17–20 vietas užėmusiems klubams lyga nemokės premijų ir baus tuos, kurie neužtikrins televizijos transliacijų.

„VTB Vieningoje lygoje rungtynių bus daugiau, jos vyks sekmadieniais ir pirmadieniais, Eurolygoje – ketvirtadieniais ir penktadieniais, todėl dėl naujo sezono tvarkaraščio tarsimės su Lietuvos krepšinio lyga“, – teigė J.Stadalninkas.

Valdybos nariai pritarė bendradarbiavimo su Eurolyga projektui. VTB Vieningosios lygos čempionas gaus kelialapį į Eurolygos atrankos turnyrą. Jeigu pirmąją vietą arba netgi kelias prizines pozicijas užims komandos, turinčios Eurolygos A lygio licencijas, atrankoje dalyvaus atitinkamai žemesnėje pozicijoje likęs klubas.

„Dabar mūsų lygą galima vadinti Europos krepšinio dalimi“, – pabrėžė S.Ivanovas.

Komentarai