R.Javtokas prisijungė prie Lietuvos rinktinės 0

Česlovas Kavarza, „Kauno diena“

Į Lietuvos krepšinio rinktinės stovyklą pajūryje atvykęs komandos kapitonas Robertas Javtokas savo pirmąją treniruotę baigė ledais aptvarstyta dešine ranka.

Vysis komandos draugus

„Nieko tokio“, – teigė Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas, ilgėliau ilsėjęsis dėl gydytojų rekomendacijų ir praleidęs pirmąją treniruočių stovyklą Druskininkuose.

„Tokia sportininkų dalia. Nepavyksta išvengti sumušimų, patempimų. Laimė, tokių traumų, kurios trukdytų vyrams žaisti, komandoje nėra“, – žiūrėdamas į R.Javtoko ranką sakė rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra.

R.Javtokas tvirtino per atostogas spėjęs užmiršti krepšinį – žvejojo, keliavo. „Manau, be manęs vyrai ne per daug sportavo. Dirbsiu, stengsiuosi ir pasivysiu“, – svarstė aukštaūgis.

Laukia dar penkių

Šiuo metu Klaipėdoje ir Palangoje treniruojasi 14 žaidėjų – R.Javtokas, Mantas Kalnietis, Tomas Delininkaitis, Mindaugas Kuzminskas, Paulius Jankūnas, Tadas Klimavičius, Adas Juškevičius, Renaldas Seibutis, Jonas Valančiūnas, Deividas Dulkys, Simas Jasaitis, Linas Kleiza, Darius Songaila ir Antanas Kavaliauskas.

Dar laukiama Šarūno Jasikevičiaus, Donato Motiejūno, Rimanto Kaukėno, Jono Mačiulio ir Martyno Pociaus.

Paklaustas, kada tikisi pamatyti treniruotėse D.Motiejūną, K.Kemzūra atsakė, kad nedelsdamas apie tai kalbėsis su žaidėju, juolab kad Lenkijos čempionatas jau baigėsi.
Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas informavo, kad rado galimybių apdrausti ir J.Valančiūno, ir D.Motiejūno būsimus kontraktus su NBA klubais.

Naujokai ambicingi

„Treniruotės bus intensyvesnės. Druskininkuose mokėmės derinių, o čia juos tobulinsime. Vienodą dėmesį skirsime gynybai ir puolimui, – papasakojo K.Kemzūra. – Visi žaidėjai dirba negailėdami jėgų, net neturiu kurio išskirti, – tvirtino specialistas. – Ir naujokai paliko gerą įspūdį. Jie stengiasi nenusileisti senbuviams, sudaro sveiką konkurenciją. To ir noriu.“

Treneris pridūrė, kad pasirengimas olimpinių žaidynių atrankos turnyrui vyksta pagal planą ir laiko neturėtų pritrūkti.

„Dzūkijoje gerai padirbėjome, daug išmokome. Dar negludinome zoninės gynybos ir puolimo prieš zoninę gynybą, nesvarstėme kai kurių kitų specialių žaidimo dalykų. Koreguosime, tobulinsime. Laiko galėtų būti daugiau, bet yra taip, kaip yra“, – svarstė K.Kemzūra.

Kaune – trys mačai

Kitą savaitę sporto mėgėjai Lietuvoje išvys daug aukščiausio lygio krepšinio.

Birželio 16-ąją Klaipėdos „Švyturio“ arenoje mūsų šalies rinktinė išmėgins jėgas su Makedonijos ekipa, o 17-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje – su Graikijos.

Treniruočių stovyklą Lietuvoje surengs ir Rusijos krepšininkai. Jie sužais dvejas kontrolines rungtynes Kauno sporto halėje: 14 d. 18.30 val. legendinėje arenoje prasidės rusų ir makedonų rungtynės, o 16 d. 19.30 val. Rusijos nacionalinė komanda susitiks su graikais.

Komentarai