Stipriausiais krepšinio fanais Šiauliuose buvo karūnuoti kauniečiai 0

Mantas Bertulis, „BasketNews.lt“ korespondentas

Šeštadienį (06.16) Šiaulius sudrebino penkioliktasis skardžiais balsais tribūnose pasižyminčių krepšinio fanų čempionatas. Po kelerių metų pertraukos į viršūnę užkopė Kauno „Žalgirio“ komandos fanų grupuotė „Green Death“.

Ji A grupėje užėmė pirmąją vietą, už nugarų palikusi „Rusijos fanus“ ir Klaipėdos „Neptūno“ gerbėjus – „Vakarų bangą“. Ketvirtfinalyje susitiko dvi „Žalgirio“ fanų komandos. Visgi „Green Death“ šventė pergalę 30:21 prieš „Green Death Vilnius“.

Pusfinalyje kauniečiams skersai kelią stojo praėjusių metų čempionai – Rygos „Barons“ fanai, tačiau lietuviai pasiekė gana lengvą pergalę (25:9). Kitame pusfinalyje varžėsi „Šiaulių“ fanai ir „Pasvalio pijokai“, kur sėkmė labiau šypsojosi šeimininkams (26:20).

„Green Death“ čempionatą baigė be pralaimėjimų, finale 23:13 įveikę Saulės miesto atstovus. Trečiąją vietą iškovojo pasvaliečiai (28:19). Naudingiausiu finalo ir pirmenybių žaidėju išrinktas „Green Death“ lyderis Evaldas Zaranka.

„Kas padėjo iškovoti pergales? Manau, lyginant su kitomis komandomis, turėjome ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį bei buvome geriau susižaidę“, – pergalės priežastis išdėstė vienas „Green Death“ fanų lyderių Vaidas Plauška.

Kitąmet šešioliktąjį fanų krepšinio čempionatą po trejų metų pertraukos organizuos Kaunas. Paskutinį kartą Laikinojoje sostinėje turnyras buvo surengtas 2010 metais. Praėjusiais metais jis vyko Klaipėdoje.

„Per pastaruosius keletą metų čempionato organizavimo kartelė buvo pakelta pakankamai stipriai, todėl sugalvoti kažką naujo yra sunku. Šįkart dalyvavo rekordinis komandų skaičius, net dvylika. Kadangi pats esu organizavęs ar prisidėjęs ne prie vieno čempionato, žinau kaip sudėtinga sudaryti tvarkaraščius ir tokį didelį renginį sutalpinti į vieną dieną. Todėl šia prasme turnyras paliko gerą įspūdį.

Išliko tik viena problema – kaip užimti komandas, pasitraukusias iš turnyro po grupės varžybų, kad jie sulauktų vakarinės dalies ir progos pabendrauti su kitais už aikštelės ribų. Tokios progos, kai tiek skirtingų komandų fanų susirenka į vieną vietą, yra labai retos. Deja, šis kartas nebuvo išimtis ir dalis aistruolių išsivažinėjo anksčiau. Gaila, bet kol kas yra kaip yra. Mėginsime kitąmet šią problemą kažkaip spręsti“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pareiškė V.Plauška.

Prieš atkrintamąsias varžybas fanai galėjo išmėginti jėgas snaiperių konkurse. Taikliausio tritaškininko titulas atiteko „Green White Boys“ atstovui, o taikliausiai baudas mėtė Rygos „Barons“ žaidėjas.

Iš viso turnyre dalyvavo 12 ekipų. Daugiausiai komandų delegavo „Žalgirio“ klubas – tris. Turnyre taip pat žaidė ir dvi šiauliečių komandos – „Šiaulių“ fanai ir „Geltonai Juodi“.

Renginio svečius pasveikino Šiaulių meras Justinas Sartauskas, o turnyrą atidarė „Šiaulių“ klubo direktorius Adomas Klimavičius. Nugalėtojai buvo apdovanoti taure, o kitoms komandoms atiteko paguodos prizai.

Komentarai