V.Lipkevičius: „Nenorėjau blaškytis, „Žalgiris“ – puikus pasirinkimas“ 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Sutartį metams su „Žalgirio“ klubu pratęsęs Vytenis Lipkevičius džiaugiasi savo vaidmeniu komandoje ir teigia kitų klubų pasiūlymų nesvarstęs.

– Ar labai nudžiugino klubo vadovų sprendimas pratęsti sutartį dar metams? – paklausėme praėjusio sezono Lietuvos krepšinio lygos (LKL) atradimo.
– Žinoma, kad buvau patenkintas. Kiekvienas apie rimtus karjeros iššūkius galvojantis krepšininkas nori rungtyniauti „Žalgiryje“. Kauno komanda yra stipriausia šalyje, turi garbingą istoriją, žaidžia Eurolygoje. Jaunam žaidėjui toks klubas – tikrai puikus pasirinkimas. Pokalbiai dėl sutarties pratęsimo su klubo atstovais vyko jau kurį laiką. Aš norėjau ir toliau žaisti šioje komandoje, klubas taip pat norėjo mane išlaikyti. Susitarti tikrai nebuvo sunku.

– Jau debiutiniame sezone pavyko išsikovoti vietą starto penkete. Ar toks svarbus vaidmuo nenustebino?
– Praėjusiais metais mano karjeros šuolis iš tiesų buvo nemažas. Į „Žalgirį“ patekau netikėtai, o ir tokio vaidmens tikrai nesitikėjau. Labai džiaugiuosi, kad debiutas buvo gana sėkmingai. Treneriai pradėjo manimi pasitikėti – daug žaidžiau. Svarbiausia, kad ir klubui sezonas baigėsi sėkmingai – laimėjome tris titulus. Per mano dar neilgą sportinę karjerą tai buvo daugiausiai įspūdžių atnešęs sezonas.

– Ar nebuvai sulaukęs kitų klubų pasiūlymų?
– Į juos stengiausi nekreipti dėmesio ir per daug nesiblaškiau. Prieš atvykdamas čia tikrai nesitikėjau, kad bus kas nors panašaus. Reikėtų treneriams dėkoti, kad suteikė man tokį šansą. Dabar norėčiau už tai atsidėkoti sunkiu darbu. Stengsiuosi dirbti, tobulėti ir kuo geriau pasirengti naujam sezonui.

Komentarai