Eurolygos burtai: „Žalgiris“ susigrums su Eurolygos čempionais 0

Penktadienį Barselonoje ištraukti 2012-2013 m. sezono Eurolygos burtai. Kauno „Žalgiris“ rungtyniaus C grupėje kartu su Eurolygos čempionais Pirėjo „Olympiacos“, Vitorijos „Caja Laboral“, Stambulo „Anadolu Efes“, Milano „EA7 Emporio Armani“ ir Zagrebo „Cedevita“ klubais.

2012-2013 m. sezono Eurolygos reguliariojo sezono grupės:

A grupė B grupė C grupė D grupė Atėnų „Panathinaikos“ Tel Avivo „Maccabi“ Pirėjo „Olympiacos“ Barselonos „FC Barcelona“ Madrido „Real“ Sienos „Montepaschi“ Vitorijos „Caja Laboral“ Maskvos CSKA Maskvos srities „Khimki“ Berlyno ALBA Stambulo „Anadolu Efes“ Belgrado „Partizan“ Stambulo „Fenerbahce Ulker“ Malagos „Unicaja“ Kauno „Žalgiris“ Vilniaus „Lietuvos rytas“ Liublianos „Union Olimpija“ Gdynės „Asseco Prokom“

Milano „EA7 Emporio Armani“ Bambergo „Brose Baskets“ Kvalifikacijos nugalėtoja Elano „Chalon“ Zagrebo „Cedevita“ Stambulo „Besiktas“ Barselonoje taip pat paaiškėjo Eurolygos atrankiniame etape rungtyniausiančių komandų poros. Šiame etape varžysis 8 ekipos, kurios kovos dėl vienintelio kelialapio į Eurolygą.

Atrankinis etapas:
Pora 1: Kazanės „Unics“ (Rusija) – Ulmo „Ratiopharm“ (Vokietija)
Pora 2: Le Mano „Sarthe Basket“ (Prancūzija) – Donecko „BC Donetsk“ (Ukraina)
Pora 3: Nymburko CEZ (Čekija) – Ostendės „Telenet“ (Belgija)
Pora 4: Kantu „Bennet“ (Italija) – Sofijos „PBC Lukoil Academic“ (Bulgarija)

Burtų ceremonijoje buvo apdovanotas geriausias praėjusio sezono Eurolygos treneris – Dušanas Ivkovičius (Pirėjo „Olympiacos“).

Įvertinimo sulaukė ir „Olympiacos“ savininkai broliai Panayotis ir George‘as Angelopoulosai, kurie buvo pripažinti geriausiais praėjusio sezono komandos vadovais. Taip pat buvo pagerbtas ir praėjusį sezoną miręs vienas iš Eurolygos įkūrėjų Enzo Lefebre.

Rinkodaros srityje auksinį apdovanojimą laimėjo Malagos „Unicaja“ ekipa.

Vitoldas Masalskis, Kauno „Žalgirio“ sporto direktorius:

„Vidury vasaros burtus vertinti yra ankstoka, nes kol kas keičiasi komandų sudėtys, treneriai. Visapusiškai įvertinti komandų pajėgumą bus galima pasibaigus ekipų komplektavimui. „Žalgirio“ sudėtis taip pat pildysis, tačiau bet kokiu atveju patekimas į „Top 16“ etapą yra minimalus tikslas, kurį privalome pasiekti.

Mūsų grupėje yra Eurolygos čempionų klubas, kuriam bus malonu mesti iššūkį. Turkų ir italų komandos turi itin didelius biudžetus, todėl ketina surinkti itin pajėgias sudėtis. Vitorijos „Caja Laboral“ yra Eurolygos senbuvė, sieksianti atsigriebti už nesėkmingą praėjusį sezoną. Neabejoju, kad ambicijų netrūks ir debiutantams iš Zagrebo. Lyginant grupes, silpniau atrodo B pogrupis, o visas kitas grupes vertinčiau apylygiai.

Norime pasidžiaugti, kad vakar vykusios Eurolygos generalinės asamblėjos metu Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu viešai pasveikino „Žalgirį“ praėjusį sezoną pasiekus lankomumo rekordus. „Žalgirio“ arena buvo įvardyta kaip pavyzdys visiems kitiems klubams. Tikimės, kad ir šį sezoną mūsų gerbėjai aktyviai lankysis rungtynėse ir padės komandai siekti aukščiausių tikslų.“

Komentarai