D.Lavrinovičius: „Žalgiriui“ visada teikiau pirmenybę“ 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Į „Žalgirį“ sugrįžęs Darjušas Lavrinovičius neslepia – Kauno komanda visuomet buvo prioritetų sąrašo viršūnėje. „Labai džiaugiuosi, kad mums pagaliau pavyko susitarti“, – vakar mūsų dienraščiui sakė 32-ejų metų puolėjas.

– Koks jausmas po 6 metų pertraukos sugrįžti į „Žalgirį“? – paklausėme D.Lavrinovičiaus.
– Labai tuo džiaugiuosi. Malonu, kad grįžtu į komandą, kurioje galima sakyti pradėjau savo kelią didžiajame krepšinyje. Visada norėjau čia grįžti. Šiemet jaučiau didelį klubo vadovų dėmesį ir dėl to sugrįžimas tampa dar džiugesnis. Visada maloniau žaisti komandoje, kurioje esi laukiamas.

– Ar turėjote daugiau pasiūlymų?
– Žinoma, kad turėjau. Jų buvo tikrai nemažai, tačiau kai manimi pradėjo domėtis kauniečiai, pirmenybę teikiau tik jiems. Niekada neslėpiau, kad Lietuvoje rungtyniauti man yra didelis malonumas. Be to, „Žalgiryje“ rungtyniauja daug mano draugų. Aš pažįstu visus būsimus savo bendraklubius. Prisijungti prie tokio kolektyvo labai malonu.

– Derybos buvo ilgos?
– Susitarėme labai greitai ir nesunkiai. Klubas pasiūlė man priimtinas sąlygas, o mano norai ir lūkesčiai jiems buvo taip pat suprantami. Lengvai radome kompromisą.

– Šiemet nebuvote pakviestas į rinktinės treniruočių stovyklą. Kaip leidžiate vasaros atostogas?
– Individualiai palaikau sportinę formą, mankštinuosi kiekvieną dieną. Amžius jau ne tas, kad galėčiau ramiai ilsėtis ir nieko nedaryti.

– Šią vasarą turite daugiau laisvo laiko. Tai leis geriau pasiruošti naujam sezonui?
– Aš visada esu optimistas ir stengiuosi pamatyti tik teigiamus aspektus. Turėsiu daugiau laiko, galėsiu ramiai pailsėti, patausoti sveikatą ir skirti daugiau dėmesio klubui.

– Praėjusiais metais skundėtės nugaros skausmais. Kaip jaučiatės šiuo metu?
– Galiu pasidžiaugti, kad šiuo metu viskas yra labai gerai, jaučiuosi puikiai ir nekantrauju, kada galėsiu pradėti rengtis naujam sezonui su komanda.

– Ar šeima gyvens kartu su jumis?
– Su žmona dar neapsisprendėme. Mūsų vaikai turi eiti į mokyklą, tad artimiausiomis dienomis domėsimės, kurią mokyklą jie galėtų lankyti ir ar dar bus laisvų vietų. Man kaip tėvui, norisi, kad atžalos eitų į gerą mokyklą. Jei šias problemas pavyks išspręsti, tuomet šeima tikrai gyvens kartu su manimi Kaune.

– Esate 32-ejų metų. Ar sutartis su „Žalgiriu“ bus paskutinė jūsų karjeroje? Įsivaizduojate, kad Kaune galėtumėte pabaigti karjerą?
– Dabar dar negalvoju, kad tai bus paskutinis mano kontraktas, tačiau neslėpsiu, jog tokiame klube užbaigti savo sportinį kelią tikrai norėčiau.

Komentarai