Pergalių troškimas – kaip jaunystėje 0

Vakar Kaune finišavusiame Europos veteranų krepšinio čempionate Lietuvos moterų ir vyrų komandos iškovojo visų spalvų medalius.

Sunkiausias mačas

Sėkmingiausiai iš vyriausiųjų šalies krepšininkų pasirodė Kauno „Žalgirio“ veteranai, tapę 65-erių metų grupės čempionais. Žalgiriečiai finale po atkaklios ir permainingos kovos 70:63 įveikė Ukrainos atstovus.

Nugalėtojams Marijonas Zinkevičius pelnė 21 tašką ir atkovojo 11 kamuolių. Jonas Lukošius pridėjo 15 taškų, Vytautas Majauskas surinko 8 taškus ir atkovojo 7 kamuolius. Ukrainiečių gretose pasižymėjo 15 taškų pelnęs ir 12 kamuolių atkovojęs Vladimiras Daciukas.

Auksiniam „Žalgiriui“ taip pat atstovavo Algimantas Riauka, Vitas Linonis, Jonas Kurševičius, Algis Krikščiūnas, Anatolijus Čupkovas, Vladimiras Romanovas, Gediminas Budnikas, Rimantas Milaknis, Juozas Rimkus. Ekipos treneris – Alvydas Šidlauskas.

„Šis medalis man, kaip ir pernai iškovotas pasaulio čempionate, labai brangus, nors šį kartą finale nežaidžiau. Lemiama dvikova buvo ypač sunki, džiugu, kad buvome stipresni. Nemaniau, kad kada nors žaisiu krepšinį, dalyvausiu Europos ir pasaulio čempionatuose. Pasirodo, niekada nevėlu bet ką pradėti, jeigu žmogus to labai nori“, – po varžybų svarstė „Žalgirio“ klubo savininkas V.Romanovas.

„Įtampa buvo didelė. Man asmeniškai nemažai jėgų atėmė ir organizaciniai rūpesčiai, tačiau svarbiausia, kad nugalėjome“, – sakė sunkiu komandai momentu tritaškį pataikęs A.Čupkovas.

„Tai buvo sunkiausias mačas šiame čempionate. Ukrainiečiai, kaip ir mes, grupės varžybose laimėjo visas dvikovas. Džiugu, kad mūsų vidurio ir krašto puolėjai nepristigo jėgų“, – teigė A.Šidlauskas.

„Kamanei“ – ne vien auksas

Europos čempionėmis tapo ir Vilniaus „Kamanės“ krepšininkės, lemiamose 55-erių m. grupės rungtynėse 47:19 sutriuškinusios latves.

Aukso medalius iškovojo Birutė Juodienė, Irena Subačienė, Stefa Pekarskienė, Albina Brazaitienė, Nijolė Kašelionienė, Zita Kuzminskienė, Irena Daugelytė, Nijolė Kmieliauskienė, Roma Makarevičienė, Dalia Tonkūnienė. Ekipos trenerė – Ramunė Šidlauskaitė-Venskūnienė.

50-ies m. grupėje „Kamanės“ ekipa buvo antra, 34:44 nusileidusi Sankt Peterburgo (Rusija) veteranėms.

55-erių m. grupės vyrų turnyre triumfavo Kauno žalgiriečiai, finale 77:55 privertę kapituliuoti svečius iš Švedijos. Čempionams Sergejus Jovaiša pelnė 24 taškus, Vytautas Ribinskas – 18, Vitoldas Masalskis – 15 (6 atkovoti kamuoliai).

„Žalgirio“ garbę taip pat gynė Algirdas Lingė, Antanas Nesteckis, Vladas Baltuška, Emanuelis Paulauskas, Kęstutis Švedas, Vytautas Ribinskas, Virginijus Mažonas, Audrius Jankauskas, Arvydas Stašaitis, Liudas Žukaitis, Mindaugas Arlauskas ir Rašidas Abeljanovas.

Laimėjo ir jaunesnieji

Pirmąsias vietas 35-erių m. grupėje iškovojo „TopSport“ vyrų bei „Komandos“ moterų ekipos.

„TopSport“ komanda, vedama į priekį Mindaugo Žukausko, Tomo Masiulio, Sauliaus Štombergo, Vaido Jurgilo, Eurelijaus Žukausko, Dainiaus Staugaičio, finale 82:67 nugalėjo Latvijos krepšininkus.

„Komanda“, kurios gretose buvo Birutė Brovkienė, Daina Motiejūnienė, Neringa Zakalskienė, Valdonė Sakalauskienė, rungtynėse dėl aukso 68:49 sutriuškino varžoves iš Rusijos.

Europos čempionate dalyvavo 113 ekipų iš 22 šalių.

Komentarai