Kauno „Žalgirio“ stovykla prasidės be olimpiečių 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Naujasis Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Joanas Plaza jau braižo būsimo sezono kontūrus. Prieš prasidedant didžiosioms Eurolygos ir VTB Vieningosios lygos batalijoms stipriausia Lietuvos krepšinio ekipa ketina pasitikrinti jėgas bent trijuose draugiškuose turnyruose.

Pristatė pasirengimo planą

Šią vasarą 48-erių metų J.Plazos darbotvarkė ypač užimta. Katalonas aktyviai dalyvauja visame pasaulyje vykstančiuose FIBA trenerių seminaruose bei energingai ruošiasi ambicingam iššūkiui – pirmą kartą vadovaus ne gimtosios Ispanijos ekipai.

Šiomis dienomis strategas „Žalgirio“ klubo vadovams jau įteikė sezono pasirengimo planą. Į pirmąją treniruočių stovyklą žalgiriečiai turėtų susirinkti rugpjūčio 20 dieną. Iki tol krepšininkams bus atliktas medicininis patikrinimas bei fizinio parengimo testai.

Tai bus pirmasis kartas, kai sutartis su klubu turintys žaidėjai galės akis į akį pabendrauti su naujuoju treneriu. Jau aišku, kad pirmojoje treniruočių stovykloje dar nebus Londone su Lietuvos rinktine prakaitą liejančių žalgiriečių – Pauliaus Jankūno, Manto Kalniečio bei neseniai sutartį su klubu sudariusio Rimanto Kaukėno.

Prasidėjus treniruočių stovyklai žalgiriečiai po du kartus per dieną plušės Kaune, o po kelių dienų prie jų turėtų prisijungti ir olimpiečiai. J.Plaza viliasi, kad nuo rugpjūčio 24-osios treniruotėse jau turės visus savo auklėtinius. Rugsėjo viduryje suplanuota stovykla Druskininkuose.

Sugrįš į sporto halę

Vien tik treniruotėmis žalgiriečių pasirengimas neapsiribos. Jau dabar aišku, kad iki naujojo sezono pradžios LKL čempionai dalyvaus bent trijuose turnyruose.

Kitą mėnesį kauniečius bus galima vėl išvysti ir legendinėje sporto halėje. „Žalgiris“ ketina varžytis rugsėjo 6-9 dienomis vyksiančiame tarptautiniame Stepo Butauto taurės turnyre.

Vėliau seks kelionė į Miuncheną. Bavarijos sostinėje bus surengtas BEKO keturių komandų turnyras. Į jį pakviestos ekipos iš BEKO kompanijos remiamų lygų – Rusijos (Maskvos CSKA), Lietuvos („Žalgiris“) , Turkijos (Stambulo „Besiktas“) ir Vokietijos (Miuncheno „Bayern“).

Rugsėjo pabaigoje J.Plazos kariauna tradiciškai vyks į Maskvą ir dalyvaus Aleksandro Gomelskio taurės turnyre. Varžybų organizatoriai dalyvių skaičių dar tikslina, tačiau jau aišku, kad pirmajame pusfinalyje žalgiriečių varžovu greičiausiai bus puikiai pažįstamas CSKA klubas.

Turi dešimt žaidėjų

Vis dar atostogų nuotaikomis gyvenantis „Žalgiris“ šiuo metu turi galiojančias sutartis su dešimt krepšininkų: M.Kalniečiu, P.Jankūnu, Vyteniu Lipkevičiumi, Mindaugu Kuzminsku, Robertu Javtoku, kroatais M.Popovičiumi ir Mario Delašu bei naujokais R.Kaukėnu, Darjušu Lavrinovičiumi ir amerikiečiu Tremmellu Dardenu.

Iki sezono pradžios ekipą dar greičiausiai sustiprins keli krepšininkai. Visai neseniai Kauno klubo sporto direktorius Vitoldas Masalskis mūsų dienraščiui teigė, kad klubas aktyviai ieško įžaidėjo pozicijoje galinčio rungtyniauti krepšininko bei aukštaūgio, kadangi kol kas neaišku, kada galės pradėti rungtyniauti po traumos atsigaunantis R.Javtokas.

Komentarai