„Žalgirio“ treneris žaidėjams tinginiauti neleidžia (FOTO, VIDEO) 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Olimpiečių sulaukęs Kauno „Žalgiris“ visu pajėgumu ruošiasi artėjančiam sezonui. Joano Plazos treniruojami žalgiriečiai pratybas lauke derina su darbu salėje.

Nuotraukos iš treniruotės – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Su „Žalgiriu“ pirmadienį nesportavo tik pėdos traumą besigydantis Robertas Javtokas ir nugaros skaumus pajutęs Mantas Kalnietis. Pastarasis atskirai dirbo treniruoklių salėje.

Likę žalgiriečiai treniruotę pradėjo krosu Nemuno saloje, o vėliau persikėlė į salę, kur kloja pamatus būsimam sezonui.

„Dirbsime stipriai, – tokią nuomonę vos po kelių treniruočių apie vyriausiąjį trenerį susidarė Rimantas Kaukėnas. – Treneris yra intensyvus ir nusiteikęs darbui. Labai griežtas, taip ir reikia.“

Treneris džiaugiasi atmosfera komandoje

Strategas iš Ispanijos pasižymi ne tik reiklumu, tačiau ir noru išmokti lietuvių kalbą. Jis lieka ištikimas savo pažadams kalbėti lietuviškai.

„Labas rytas. Laba diena. Labą vakarą. Ačiū, – lietuvių kalbos žinios demonstravo J.Plaza. – Moku nedaug, tačiau už tai atsakingas mūsų spaudos atstovas, kuris man dar nerado mokytojo.“

Strategas ketina su asmeniniu mokytoju gilintis į lietuvių kalbą. Tokio požiūrio iki šiol nedemonstravo nė vienas anksčiau „Žalgiryje“ dirbęs užsienio krepšinio specialistas.

„Žalgirio“ trenerį nudžiugino komandoje esanti atmosfera. J.Plaza itin akcentuoja gero mikloklimato svarbą, todėl sako, kad „Žalgiris“ neskubės ieškoti pakaitos R.Javtokui.

„Gal ir ieškosime kažko, kas pakeistų Robertą, tačiau svarbiausia yra žmogaus asmenybė. Ne tik tai, koks jis bus žaidėjas aikštėje, bet ir tai, kad žmogus suprastų, kad „Žalgiris“ yra „Žalgiris“, – aiškino J.Plaza. – Mums nereikia vieno svarbiausio žaidėjo. Ieškome, tačiau tam nėra jokios skubos. Turime labai gerą atmosferą ir negalime jos sugadinti pasikviesdami vieną žaidėją.“

Nepaisant traumos, R.Javtokas kasdien būna greta komandos ir treniruotes stebi iš šalies. Netrukus jam bus atlikta pėdos operacija, po kurios jis negalės rungtyniauti maždaug iki naujų metų.

Broliai pasiruošę svarbiems vaidmenims

R.Javtoko netektis reiškia, kad daugiau atsakomybės ir krūvio teks komandos naujokams broliams Lavrinovičiams. Šie sako esą pasirengę didesniems krūviams.

„Jau pasirašydami kontraktą buvome pasirengę, kad būsime ne eiliniai žaidėjai, teks atlaikyti didelį krūvį. Bandysime lūkesčius pateisinti ir stengsimės parodyti kuo geresnį krepšinį“, – žadėjo Darjušas Lavrinovičius.

Vienoje komandoje su broliu jis žais po ilgos pertraukos. Paskutinį kartą tai buvo 2007 metais Kazanės „Uniks“ komandoje.

Kitas „Žalgirio“ naujokas, Rimantas Kaukėnas, juokiasi, kad vis negali atsikratyti brolių Lavrinovičių. Su vienu iš jų gynėjas rungtyniavo paskutinius penkerius metus (Sienos „Montepaschi“ arba Madrido „Real“), o dabar žais su abiem.

„Man net nereikia į juos žiūrėti, ir taip juos jaučiu. Niekaip nuo jų nepabėgu“, – šypsojosi R.Kaukėnas.

Dvi savaitės po olimpiados jam nebuvo visiškai laisvos. Krepšininkas turi atlikti specialius pratimus keliui, kuris buvo operuotas pernai metų gruodį. 35 metų R.Kaukėnas bus vyriausias krepšininkas „Žalgiryje“.

Draugiškos rungtynės – visą mėnesį

Pirmąsias draugiškas rungtynes „Žalgiris“ šį sezoną žais prieš principinį varžovą. Rugsėjo 5-ąją kauniečių „Žalgirio“ arenoje lauks Supertaurės mūšis su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Anot komandos kapitono Pauliaus Jankūno, su tokiu varžovu pradėti sezoną – itin smagu.

„Su jais LKL žaidžiame mažai rungtynių, todėl įdomu bus ir mums, ir visai krepšinio visuomenei“, – kalbėjo P.Jankūnas.

Rugsėjo 7-9 dienomis žalgiriečiai varžysis Stepo Butauto turnyre sporto halėje, po to rugsėjo 10-16 dienomis treniruosis Druskininkuose, o 17 dieną lauks antrosios Supertaurės rungtynės Vilniuje.

Po šio mačo Lietuvos čempionai išvyks į Vokietiją, kur Miuncheno mieste rugsėjo 22-23 dienomis žais BEKO taurės turnyre. Pasiruošimą sezonui „Žalgiris“ rugsėjo 29-30 dienomis pabaigs A.Gomelskio taurės turnyre Maskvoje.

Komentarai