Prieš pirmąsias rungtynes žalgiriečiai ypatingai pristatyti sirgaliams (VIDEO) 0

Pergalingai naująjį sezoną vakar pradėjusi Kauno „Žalgirio“ komanda pirmajame Supertaurės mače iškovojo solidžią pergalę prieš Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandą 89:71. Prieš šias rungtynes žalgiriečiai atidavė duoklę „Žalgirio“ arenoje susirinkusiems žiūrovams, kurie išvydo iškilmingą komandos pristatymą. Kitaip nei įprasta žaidėjai aikštelės vidurį pasiekė žengdami iš skirtingų arenos kampų, rankomis sumušdami su ištikimiausiais sirgaliais.

Iš pradžių į aikštę žengė ilgametis „Žalgirio“ rungtynių pranešėjas aktorius Andrius Žiurauskas ir vidurio puolėjas Robertas Javtokas. Abu vyrai sau kelią lengvino pasiramsčiuodami ramentais. Tai nebuvo pigus triukas pamėgdžiojant traumą patyrusį žalgirietį – prieš savaitę besiruošdamas vienam šokių projektui A.Žiurauskas taip pat susilaužė pėdos kaulą.

Vėliau kiekvienas žalgirietis į aikštės vidurį buvo kviečiamas atskirai ir nusileidęs iš savojo sektoriaus turėjo atsakyti į rimtus ar šmaikščius rungtynių pranešėjo klausimus. Merginų numylėtinis Mindaugas Kuzminskas laiptais leidosi apsuptas „Žalgirio“ šokėjų, tribūnose improvizuotai laikraščius skaitę jaunieji Adas Juškevičius ir Vytenis Lipkevičius turėjo juos mesti į šalį, o Mario Delašas pakilo nuo sekretoriato stalelio ir paklaustas, kodėl ten sėdėjo, lietuviškai sklandžiai atsakė: „Nes ten geros vietos“.

Garsių ovacijų sulaukę Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičius ant „Žalgirio“ aprangos iš pradžių buvo užsivilkę buvusių komandų Maskvos CSKA ir Sienos „Montepaschi“ marškinėlius. Netrukus broliai juos sutartinai nusivilko ir dar kartą pademonstravo, kad naujajame klube jie bus vieninga jėga.

Bene daugiausiai publikos palaikymo sulaukė aštuntąjį sezoną iš eilės „Žalgiryje“ rungtyniausiantis Mantas Kalnietis. Paklaustas, pagal ką atskiria brolius Lavrinovičius, M.Kalnietis atsakė „iš akcento“. Ypatingo pristatymo sulaukė ir sirgalių numylėtinis Marko Popovičius, kuris buvo įsitaisęs „Green Death“ fanų tribūnoje.

Nors Supertaurės rungtynes stebėjo pilnutėlė „Žalgirio“ arena, pristatymo metu tribūnos vis dar pildėsi. Gan greitai areną įpratę pasiekti žiūrovai prieš mačą strigo kamščiuose dėl rekonstruojamos Parodos gatvės darbų.

Į pirmąsias šio sezono rungtynes buvo išpirkti visi bilietai. Toks susidomėjimas turėtų paskatinti ir „Žalgirio“ sezono abonementų prekybą, kuri truks iki rugsėjo 21 d.

Komentarai