M.Kalnietis: „Futbolo rinktinės rungtynės – nerealus jausmas“ (VIDEO) 0

Paulius Jakelis, Futbolo.TV

Lietuvos krepšinio rinktinės ir Kauno „Žalgirio“ ekipos įžaidėjas Mantas Kalnietis yra ir aktyvus futbolo aistruolis. Pro žaidėjo akis neprabėga įdomesnės naujienos iš futbolo pasaulio, o ypatingas emocijas kelia nacionalinės rinktinės žaidimas.

„Įdomi sporto šaka, kurią tikrai smagu žiūrėti tiek per televiziją, tiek gyvai stadione. Kodėl daugeliui žmonių pasaulyje patinka futbolas? Įdomu žiūrėti, geri greičiai, gera technika“, – Futbolo.TV kalbėjo neseniai su Kauno „Žalgiriu“ Supertaurės rungtynėse „Lietuvos rytą“ nugalėjęs krepšininkas.

Pirmoji Manto pažintis su futbolu įvyko seniai, dar 1994-aisiais, kai per televiziją, tuomet dar aštuonerių berniukas, išvydo pasaulio čempionato ketvirtfinalio rungtynes tarp Vokietijos ir Bulgarijos. Kaip sako pats Mantas, nuo to laiko futbolas jį užkabino.

„Nesu kažkoks išprotėjęs. Nežinau kas vyksta komandos viduje, bet visada įdomu, pasižiūriu ką rašo spauda, įdomesnes naujienas. Rezultatus visada žinau ir seku“, – tikino vakar gimtadienį šventęs M.Kalnietis.

Kauno „Žalgiryje“ rungtyniaujančiam krepšininkui daug laisvo laiko nelieka – nuolatinės treniruotės, rungtynės Lietuvoje ir už jos ribų atima daug laiko, tačiau jei futbolo rinktinės rungtynės nesikerta su „Žalgirio“ rungtynėmis, įžaidėjas stengiasi gyvai palaikyti futbolo rinktinę stadione. Praėjęs atrankos ciklas nebuvo išimtis.

„Buvau ir su ispanais rungtynėse, buvau ir su škotais. Tenka apsilankyti tikrai, jei tvarkaraštis nesusipina su „Žalgirio“ rungtynėmis. Galvojai apsilankyti ir su Slovakija, tačiau rungtynės vyks Vilniuje, o mums kaip tik varžybos. Nieko tokio, stebėsiu per televiziją, o kitą kartą, jei tik išeis, būtinai atvyksiu į Vilnių.“

Paklausus apie fantastišką Mariaus Stankevičiaus įvartį į ispanų vartus ir šio epizodo sukeltas emocijas, Mantas pripažino – tai buvo kažkas tokio. Krepšininką apskritai kur kas labiau rungtynės įtraukia stebimos gyvai stadione.

„Tada emocijos buvo tikrai super, kaip ir viso stadiono. Šokinėjome iš džiaugsmo ir rėkėme. Prie televizoriaus visada žiūriu ramiai, bet stadione pasigauni emocijas kartu su visais fanais. Jei įmuša rinktinė šoki iš vietų ir natūraliai tuo džiaugiesi“, – sakė M.Kalnietis.

Komentarai