J.Plaza: „Svarbiausia – gerai pasirengti sezonui“ 0

Romanas Buršteinas, Krepsinis.net

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Joanas Plaza nebuvo patenkintas savo auklėtinių žaidimu lygiosiomis pasibaigusiose Supertaurės antrosiose rungtynėse.

„Laimėjome pirmąjį titulą, bet nebuvo nei šampano, nei vyno, nes nėra ko švęsti. Rungtyniavome prieš pajėgią ekipą, turinčią patyrusius ir gerus žaidėjus, su kai kuriais susidūriau Ispanijoje. Mes klydome dažnai ir tai manęs tikrai nedžiugina. Pirmajame susitikime taip pat prastai branginome kamuolį. Nesu patenkintas žaidimu ir fizinio pasirengimo stovykla Druskininkuose nėra pasiteisinimas“, – sakė specialistas iš Ispanijos.

– Ar rezultatu esate patenkintas?
– Draugiškose rungtynėse nėra labai svarbus rezultatas ir svarbu pasirengti gerai sezonui bei tobulinti žaidimą. Mes turime toliau tobulėti ir stengtis taisyti klaidas.

Žaidėjai buvo atsipalaidavę, nes lengvai laimėjo pirmąjį mačą?
– Jie buvo atsipalaidavę, kadangi dar nežino manęs. Negalime taip atsipalaiduoti, kai turime 20 taškų pranašumą, man tokia filosofija nepatinka ir kas taip mano, mums nepakeliui.

– Ką dar norite pagerinti savo žaidime?
– Žinau, kad laukia sunkus sezonas. Turime žaisti daug geriau namuose, nes praėjusį sezoną namuose buvo daug skaudžių nesėkmių. Klausiu žaidėjų, ar esate žaidę Tel Avive ar Madride, ten laimėti prieš šeimininkus yra labai sunku. Juk ir Kaune ateina 15 tūkstančių žmonių ir sukuria nuostabią atmosferą, todėl žaidėjai turi būti ypatingai nusiteikę. Komanda namuose turi padaryti daugiau.

– Ko tikitės iš draugiško turnyro Vokietijoje, kuris vyks šios savaitės pabaigoje?
– Tikimės mokytis. Žaisime prieš „Bešiktaš“, CSKA ekipas, kurios yra pajėgios komandos. Susitikimai prieš tokius varžovus parodo tavo silpnąsias vietas, nes ne pergalės 20 taškų skirtumu grūdina komandą, o sunkios dvikovos.

Ką galite pasakyti apie vilniečius?
– „Lietuvos rytas“ pagerino savo žaidimą, o komanda atrodo iš tiesų alkana. Labai svarbu, jog vilniečiai išsaugojo komandos branduolį, o tai labai svarbu geram žaidimui.

Komentarai