BEKO taurės pusfinalyje „Žalgiris“ pralaimėjo Turkijos čempionams (FOTO) 0

Kauno „Žalgirio“ komandos pergalių serija nutrūko BEKO taurės turnyro pusfinalyje. Miunchene žalgiriečiai nusileido Turkijos čempionams Stambulo „Besiktas“ krepšininkams 57:75 (14:20, 16:17, 11:17, 16:21). Sekmadienį kauniečiai dėl trečiosios vietos 15.30 val. susitiks su Miuncheno „Bayern“ komanda.

Rungtynių akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Pirmosiomis minutėmis puikiai kamuolius skirstė Oliveris Lafayette‘as, po kurio perdavimų Paulius Jankūnas ir Kšištofas Lavrinovičius lengvai pelnė taškus. P.Jankūnui sumetus baudas ir įdėjus K.Lavrinovičiui žalgiriečiai pirmavo 8:4. Tuomet svečių puolimas ėmė kiek strigti. Nepasinaudojus geromis progomis atakuojant iš po krepšio „Besiktas“ persvėrė rezultatą 16:10. Mindaugas Kuzminskas ir Tadas Klimavičius įmetė po dvitaškį, bet buvusiam žalgiriečiui Damirui Markotai pataikius tritaškį pirmąjį kėlinį laimėjo turkai 20:14.

Antrojo kėlinio pradžioje „Besiktas“ persvara pasiekė 10 taškų (24:14). Ją laikinai sumažino tritaškį įmetęs Adas Juškevičius ir po perimto kamuolio lengvus taškus pelnęs O.Lafayette‘as (19:24), bet Stambulo komanda vėl truktelėjo į priekį 31:19. Netrukus „Žalgiris“ ėmė lipti iš duobės, kai O.Lafayette‘as iškišo perdavimą Jeffui Foote‘ui bei pats prasiveržė po krepšiu. A.Juškevičiui atlikus idealų perdavimą M.Kuzminskas ataką baigė dėjimu, o O.Lafayette‘as dar ir taikliai metė iš toli – 28:33. M.Kuzminskas dar kartą įdėjo į krepšį (30:35), bet apsigynę žalgiriečiai greitoje atakoje prarado kamuolį ir paskutinėmis antrojo kėlinio sekundėmis buvo nubausti – 30:37.

Trečiasis kėlinys „Žalgiriui“ klostėsi tragiškai. Kauniečiai nebrangino kamuolio ir jų klaidas „Besiktas“ krepšininkai vertė taškais. Amerikiečiui Patrickui Christopheriui ir D.Markotai kartu pelnius 12 taškų turkai pirmavo 49:34. Tuo tarpu per 7 minutes svečiams po dvitaškį įmetė tik P.Jankūnas ir K.Lavrinovičius. Pastarąjį pakeitęs Darjušas Lavrinovičius kiek vėliau pridėjo 4 taškus, o O.Lafayette‘as taikliu tritaškiu iš vidurio aikštės užbaigė trečiąjį kėlinį, bet „Žalgiris“ atsilikinėjo 41:54.

Prasidėjus paskutiniam kėliniui žalgiriečių puolimas atsigavo. „Žalgirio“ amerikiečiai vienas po kito rinko taškus: O.Lafayette‘as pasižymėjo atsikovojęs kamuolį puolime, T.Dardenas – iš vidutinio nuotolio, J.Foote‘as – dėjimu (47:56). Vėliau T.Dardenas pelnė dvitaškį su pražanga, J.Foote‘as dar kartą įdėjo ir sumetė baudas (54:64). Tačiau įsižaidę turkai ir toliau už menkiausią klaidelę skaudžiai baudė varžovus. Per 5 minučių atkarpą visos rezultatyvios „Besiktas“ atakos pasibaigdavo tritaškiais arba dvitaškiais su pražangomis, kurie gniuždė žalgiriečius. Galutinis rungtynių rezultatas 75:57 „Besiktas“ naudai.

„Žalgiris“: O.Lafayette‘as 12 (5 rez. perd.), J.Foote‘as 9, P.Jankūnas 8 (5 atk. kam.), M.Kuzminskas 6, K.Lavrinovičius 6, D.Lavrinovičius 6 (6 atk. kam.), T.Dardenas 5, A.Juškevičius 3, T.Klimavičius 2, M.Popovičius 0, V.Lipkevičius 0, M.Delašas 0.

„Besiktas“: C.Jerrellsas 14, P.Chrsitopheris 12 (5 atk. kam.), D.Markota 11 (9 atk. kam.), B.Hersekas 11 (5 atk. kam.), S.Cetinas 10 (5 rez. perd.), V.Dašičius 9 (4 per. kam.).

Į Miuncheną, kuriame prieš 13 metų „Žalgiris“ iškovojo Eurolygos taurę, komanda išvyko ne pilnos sudėties. Prie traumuoto Roberto Javtoko laikinai prisijungė ir Mantas Kalnietis bei Rimantas Kaukėnas.

Komentarai