P.Jankūnas: „Nenorime kartoti praėjusį sezoną padarytų klaidų“ 0

Mantas Stankevičius, www.kaunodiena.lt

Kauno „Žalgirio“ žaidėjai grįžo iš BEKO taurės turnyro Vokietijoje, kur pasisėmė patirties ir sužinojo, ko jiems trūksta – susižaidimo.

„Nieko ten rimto, tiesiog netinkamai pasukau koją. Antras rungtynes jau galėjau žaisti pilna jėga, – tik parskridęs į Lietuvą portalui kaunodiena.lt sakė „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas, kuris rungtynėse su „Besiktas“ patyrė traumą. – Turnyre žaidėme su aukštesnio lygio komandomis, todėl pirmą priešsezoninę patirtį tarptautiniame turnyre vertinu labai gerai. Pamatėme, ko mums dar trūksta. Mano manymu, viskas yra gerai, nes kol kas tai tik pasiruošimas sezonui. Turnyro nelaimėjome, tačiau nematau čia tragedijos, nors laimėti norėjosi. Tai tik įžanga į sezoną“.

Žaidėjo teigimu, komandai dar trūksta susižaidimo tiek puolime, tiek gynyboje. „Tai yra natūralu, nes šiemet buvo surinkta nauja komanda, todėl mums dar reikia šiek tiek laiko, – sakė P.Jankūnas. – Neslėpsiu, kad šįkart mums labai pritrūko Manto Kalniečio ir Rimanto Kaukėno, kurie negalėjo mums padėti. Jie yra vieni svarbiausių žaidėjų mūsų komandoje. Be jų mūsų veidas – visiškai kitoks“.

Prieš LKL sezoną „Žalgirio“ kapitonas nė kiek neišgyvena: „Nuotaikos geros. Pasportuosime ir sužaisime“.

„Šiais metais „Žalgirio“ tikslai – patys aukščiausi. Kaip visada, todėl į viską žvelgiame optimistiškai. Kaip ir prieš kiekvieną sezoną motyvacijos mums netrūksta. Norime laimėti kuo daugiau, tai mus ir veda į priekį, – kalbėjo P.Jankūnas. – Neretai prisimename praėjusį sezoną Eurolygoje, kuris nebuvo pats sėkmingiausias, tačiau žvelgiame į priekį ir stengiamės nekartoti senų klaidų. Turime gerus žaidėjus, belieka dirbti. Privalome atrasti savo žaidimą. Manau, kad šiais metais „Žalgiris“ yra stipresnis negu pernai“.

P.Jankūnas pasidžiaugė, kad šiais metais Kauno komanda – puikus jaunimo ir daugiau patirties turinčių žaidėjų darinys: „Manau, kad to ir reikia. Jaunimas negali visko patempti, o vyresni žaidėjai to taip pat nesugebės. Šiuo metu „Žalgiryje“ – puikus jaunatviškumo ir patirties lydinys“.

Komandos įžaidėjas Marko Popovičius pripažino, kad pirmose turnyro rungtynėse „Žalgiris“ neparodė viso savo potencialo. „Antrose rungtynėse taip pat atrodėme ganėtinai pavargę, tačiau tai yra draugiškas turnyras, sezonas dar neprasidėjo, todėl viską vertinu teigiamai, nes dar turime laiko. Tikiu, kad ateityje atrodysime kur kas geriau“, – kalbėjo žaidėjas.

Prabilus apie Eurolygos sezoną M.Popovičius pabrėžė, kad svarbiausia šį turnyrą pradėti pergale. „Jeigu norime sėkmingai pasirodyti Eurolygoje, privalome laimėti visas rungtynes savo žiūrovų akivaizdoje, privalome žaisti išvien. Kol kas sunku kalbėti apie tai, kaip atrodo mūsų varžovai. Tą patį galėčiau pasakyti ir apie Lietuvos čempionatą. Nors sužaidėme kelis kartus su „Lietuvos rytu“, tačiau sunku spręsti apie šios komandos pajėgumą. Juk sezonas dar neprasidėjo“, – šypsojosi krepšininkas.

Komentarai