Prieš naują sezoną žalgiriečiams – neįprasti vaidmenys (FOTO) 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai vėlyvą šios dienos popietę išbandė sau neįprastus vaidmenis. Visi žaidėjai bei treneriai dalyvavo kasmet prieš svarbiausią žemyno turnyrą žiniasklaidai organizuojamoje šventėje – Eurolygos Media dienoje.

Nuotraukos iš fotosesijos – Žalgiris.lt fotogalerioje.

Kai kuriems žalgiriečiams tai buvo dar neįprasta patirtis, kiti jautėsi tarsi žuvys vandenyje.

„Tokios šventinės fotosesijos mums – įprastas dalykas. Prieš kiekvieną Eurolygos sezoną tenka atiduoti duoklę žiniasklaidai, tad prie to jau esame pripratę. Svarbiausia gera nuotaika. Grimuotis tikrai nereikėjo, nepadės“, – kaip visuomet savo šmaikštumą demonstravo Kšištofas Lavrinovičius.

Jo brolis Darjušas gyrė komandos atmosferą ir teigė, kad ekipa pasiruošus svarbiausiems mūšiams Eurolygoje. „Mūsų varžovai tikrai galingi, tačiau esame pasirengę kautis su visais. Kol kas dar tik ruošiamės sezonui, tad ir apie būsimus konkurentus negalvojame. Dabar visos mintys sukoncentruotos į mūsų pačių žaidimą bei klaidas, stengiamės geriau pažinti trenerį, geriau suprasti vienas kitą“, – teigė Darjušas.

Eurolygos C grupėje kauniečių varžovais bus Vitorijos „Caja Laboral“ (Ispanija), Milano „Emporio Armani“ (Italija), Zagrebo „Cedevita“ (Kroatija), Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija) bei čempionų titulą ginsiančiu Pirėjo „Olympiacos“ (Graikija). Eurolygos kovas Joano Plazos auklėtiniai pradės spalio 11-ąją namuose vyksiančiu maču su kroatais.

„Praėjęs sezonas nebuvo sėkmingas, bet šiemet tikimės daugiau. Norėčiau, kad „Žalgiris“ šiemet ne tik pasiektų „Top 16“ etapą, bet ir ten parodytų geresnius rezultatus. Turime daryti viską, kad būtume kuo arčiau Eurolygos aštuntuko, tačiau net jei ir patektume į finalo ketvertą, mannebūtų didelė staigmena“, – optimizmo prieš naują sezoną nestokojo pirmus metus prieš „Žalgirio“ vairo stovintis J.Plaza.

Paklaustas, ar nesutrukdys komandos pasirengimui tai, kad net trys „Žalgirio“ krepšininkai – broliai Lavrinovičiais ir Rimantas Kaukėnas – šiemet nusprendė dalyvauti rinkimuose į Seimą, ispanas prisipažino, kad tai neįprasta patirtis, tačiau jam svarbiausia, kokius rezultatus auklėtiniai demonstruos ant parketo.

„Dar niekada savo komandoje neturėjau žaidėjų, kurie mėgintų savo laimę politikoje. Tai bus man nauja patirtis. Visgi man svarbiausia, kaip mano krepšininkai jaučiasi ir žaidžia aikštelėje. Stengsiuosi, jog ant parketo jie demonstruotų geriausią krepšinį‘, – tikino treneris.

Geros nuotaikos fotosesijos metus nestokojo ir ekipos kapitonas Paulius Jankūnas. „Esame prie to jau pripratę. Šiomis dienomis atmosfera komandoje yra tikrai pakili. Į rikiuotę sugrįžo traumuoti žaidėjai (Mantas Kalnietis ir Rimantas Kaukėnas – aut.past.), žaidimo kokybė bei supratimas vis gerėja, su nekantrumu laukiame naujo sezono“, -kalbėjo P.Jankūnas.

Komentarai