D.Lavrinovičius: „Žalgiris“ Maskvoje gali įveikti CSKA“ 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Rugsėjo 29-30 d. Maskvoje vyksiantis tradicinis Aleksandro Gomelskio taurės turnyras Kauno žalgiriečiui Darjušui Lavrinovičiui – puiki proga susitikti su buvusiais komandos draugais.

32-ejų puolėjas grįš ten, kur praleido visą praėjusį sezoną. Maskvos CSKA klubo marškinėlius vilkėjęs D.Lavrinovičius tvirtina: dvikova su maskviečiais bus išskirtinė.

Turnyro pusfinalyje šeštadienį „Žalgiris“ išmėgins jėgas būtent su CSKA. Kitame pusfinalyje susitiks Eurolygos čempionas Pirėjo „Olympiacos“ ir Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ ekipa.

„Maskvos komandoje geriausio draugo neturėjau. Esu toks, kad su visais puikiai sutariu, mėgstu pajuokauti ar persimesti keletu žodžių. Rusijos sostinėje praleisti metai buvo puikūs, tad bus smagu vėl ten sugrįžti“, – sakė D.Lavrinovičius.

– Darjušai, ar mačas su CSKA jums bus kuo nors išskirtinis? – paklausėme puolėjo.
– Dvikovos su buvusiomis komandomis visuomet būna šiek tiek išskirtinės, tačiau dar svarbiau šiose rungtynėse bus tai, kad galėsime pasitikrinti savo jėgas žaisdami su aukščiausio kalibro varžovais. Pusfinalyje pamatysime, kokios sportinės formos esame, kuria kryptimi judame, ką reikia patobulinti. Sezonas jau prasidėjo, tad tokie mačai labai svarbūs ir naudingi.

– „Žalgirio“ ir Maskvos ekipos keliai jau galėjo susikirsti Miunchene vykusiame BEKO taurės turnyre, tačiau suklupote pusfinalyje. Ar dabartinis „Žalgiris“ yra pajėgus įveikti maskviečius jų aikštėje?
– Manau, kad viskas įmanoma. Viskas priklausys nuo mūsų pačių. Svarbu gerai nusiteikti, atiduoti visas jėgas ir kovoti dėl kiekvieno kamuolio. Miuncheno turnyre mums negalėjo padėti Mantas Kalnietis ir Rimantas Kaukėnas. Jie rengiasi žaisti Maskvoje, tad ir „Žalgiris“ greičiausiai bus visai kitoks. Krepšinio specialistai taip pat galės susidaryti tikresnį vaizdą apie mūsų komandos pajėgumą ir galimybes. Dar viena svarbi detalė: CSKA klubui sezonas taip pat tik prasidėjo. Maskviečių komandai vadovauja naujas treneris, yra naujų žaidėjų. CSKA, kaip ir mes, dar tik ruošiasi svarbiausiems mūšiams ir nėra geriausios sportinės formos. Pusfinalyje visko gali būti.

– Praėjusį sezoną CSKA ekipai dirigavo Jonas Kazlauskas, jį pakeitė Ettore Messina. Ar labai skiriasi Maskvos komandos žaidimas?
– Maskviečių žaidimo braižas pasikeitė. Abu trenerius puikiai pažįstu. Per karjerą man teko dirbti ir su vienu, ir su kitu. J.Kazlauskas ir E.Messina – aukščiausio lygio specialistai, tačiau jų darbo metodai ir krepšinio filosofija tikrai skiriasi.

– Kitame pusfinalyje „Lokomotiv-Kuban“ susitiks su „Olympiacos“. Ar rusų klubas pajėgus įkąsti Eurolygos čempionams?
– Krasnodariečiai gali pateikti sensaciją. Labai gerai pažįstu šią komandą. Jau praėjusį sezoną „Lokomotiv-Kuban“ buvo kietas riešutas. Šiemet klubo ambicijos – dar didesnės. „Lokomotiv-Kuban“ vadovai nešykštėjo pinigų, įsigijo kelis puikius krepšininkus iš Eurolygos komandų, prisiviliojo trenerį Jevgenijų Pašutiną. Eurolygos čempionai privalės paplušėti iš peties.

– Per savo karjerą ne vienus metus praleidote užsienio klubuose. Kaip vertinate maskvietiškąjį etapą?
– Kiekvienoje užsienio komandoje mano vaidmuo buvo skirtingas. Kartais buvau lyderis, kartais kildavau keitimams nuo atsarginių suolo. Visose ekipose sukaupiau patirties. Praėjęs sezonas CSKA buvo įdomus, iškovojome kelis trofėjus, tik labai gaila, kad suklupome Eurolygos finale. Vis dėlto galiu drąsiai pasakyti: atstovauti tokiam profesionaliam, puikiai organizuotam klubui neatsisakytų bet kuris krepšininkas.

Komentarai