A.Gomelskio taurė: galingai žaidę žalgiriečiai suklupo prieš CSKA 0

Rungtynėse su Maskvos CSKA komanda Kauno „Žalgirio“ krepšininkai beveik visą mačą buvo žingsniu priekyje, tačiau galiausiai pergalė išslydo iš rankų. Aleksandro Gomelskio taurės turnyro pusfinalyje žalgiriečiai nusileido šeimininkams 87:89 (28:23, 15:19, 28:26, 16:21). Sekmadienį rungtynėse dėl trečios vietos kauniečiai susitiks su Pirėjo „Olympiacos“ ekipa, kuri kitame pusfinalyje 79:82 pralaimėjo Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ komandai.

Taškų sąskaitą pirmieji atidarė CSKA krepšininkai, kurie po Nenado Krstičiaus puskablio ir Sonny Weemso tritaškio pirmavo 5:0. „Žalgirio“ gretose rungtynių pradžioje pasižymėjo Paulius Jankūnas ir Mindaugas Kuzminskas (4:5). Netrukus Viktoras Khryapa tritaškiu atstatė didesnį pranašumą (8:4), tačiau tai ilgai netruko. Kartą iš toli pataikė Mantas Kalnietis, du kartus – Marko Popovičius, o Jeffe‘as Foote‘as sumetė baudas ir „Žalgiris“ persvėrė rezultatą – 15:8. Puikiai ir aktyviai gindamiesi kauniečiai neleido CSKA žaidėjams įgauti pasitikėjimo savo jėgomis. Kitoje aikštės pusėje baudų metimus realizavo Adas Juškevičius ir Kšištofas Lavrinovičius, o perėmus kamuolius lengvus taškus pelnė A.Juškevičius ir Rimantas Kaukėnas, suteikdami „Žalgiriui“ dviženklę persvarą (21:11, 23:13). Tuomet keli atsitiktinumai lėmė, kad CSKA vos per minutę sugebėjo surinkti 8 „sausus“ taškus (21:23). Prastą atkarpą nutraukė Oliverio Lafayette‘o tritaškis ir Tremmello Dardeno 2 iš 4 baudos. Nuo paskutinės CSKA atakos pirmajame kėlinyje apsiginti nepavyko, bet žalgiriečiai pirmavo 28:23.

Antrąjį kėlinį svečiai vėl pradėjo energingai dirbdami prie savo krepšio. Po kelių nesėkmingų atakų gynyba atnešė vaisių, kai M.Popovičius atliko perdavimą per visą aikštę Tadui Klimavičiui, o M.Kalnietis išvedė dėjimui T.Dardeną – 32:23. Po Ettore Messinos minutės pertraukėlės jau CSKA pradėjo žaisti agresyviau. Maskviečiai spurtavo 10:1 ir vėl išsiveržė į priekį 34:33. Po krepšiu pranėrę M.Popovičius ir A.Juškevičius atgaivino „Žalgirio“ puolimą. Taškus pelnė ir kamuolį puolime atkovojęs Darjušas Lavrinovičius, tačiau netrukus teisėjai jam skyrė abejotiną pražangą bei dar nubaudė ir technine. Tokia dovanėle pasinaudojo 5 taškus surinkęs Milošas Teodosičius, bet O.Lafayette‘as metimu iš vidutinio nuotolio ir M.Kuzminskas dėjimu po idealios greitos atakos leido prieš didžiąją pertrauką pirmauti žalgiriečiams – 43:42.

Nors V.Khryapa tritaškiu pradėjo trečiąjį kėlinį, po to CSKA nesulaikė „Žalgirio“ puolimo mašinos. Dukart iš vidutinio nuotolio pataikė T.Dardenas, dėjimais atakas baigė P.Jankūnas ir M.Kalnietis, o po Manto ir Tremmello tritaškių „Žalgiris“ vėl įgijo dviženklį pranašumą 59:47. Jį dar labiau didino dvitaškį su pražanga pelnęs P.Jankūnas (62:49). Tuomet iniciatyvos ėmėsi S.Weemsas, užbaigęs kelias atakas iš eilės, bet K.Lavrinovičiaus ir R.Kaukėno metimai laikinai neleido CSKA priartėti (68:58). Du taškus su pražanga pelnė ir T.Klimavičius, bet paskutinioji trečiojo kėlinio minutė priklausė rusams, kurie „Žalgirio“ persvarą sumažino iki 71:68.

Po O.Lafayette‘o prasiveržimo ir M.Popovičiaus keturių taškų, atrodė, kad „Žalgiris“ atsitiesė (77:72). Visgi, Sasha Kaunas atsakė 5 taškais iš eilės, o Aaronas Jacksonas tritaškiu privertė Joaną Plazą prašyti minutės pertraukėlės (80:77). Po jos varžovą suklaidino D.Lavrinovičius, lengvus taškus pelnė P.Jankūnas, bet po Drew Nicholaso tritaškio rezultatą lyginti teko po baudą įmetusiems D.Lavrinovičiui ir O.Lafayette‘ui (83:83). Po apmaudžios situacijos taškus pelnė S.Kaunas, tačiau Darjušas dvitaškiu, o Kšištofas baudomis persvėrė rezultatą „Žalgirio“ naudai – 87:85. Apsigynus D.Lavrinovičius tritaškiu galėjo įtvirtinti pergalę, tačiau metimas nebuvo tikslus. Likus 9 sekundėms atsilošęs įmetė V.Khryapa – 87:87. Po minutės pertraukėlės net du kartus O.Lafayette‘as nesurado laisvų komandos draugų ir, pažeidus 5 sekundžių taisyklę, kamuolys atiteko CSKA krepšininkams. Šie sugebėjo jį atiduoti A.Jacksonui, kuris individualiomis pastangomis pelnė taškus, atnešusius pergalę Maskvos komandai 89:87.

„Žalgiris“: M.Popovičius 12, T.Dardenas 11 (6 atk. kam.), P.Jankūnas 9 (5 atk. kam.), D.Lavrinovičius 8, K.Lavrinovičius 8 (3 per. kam.), O.Lafayette‘as 8, M.Kalnietis 8, A.Juškevičius 6, R.Kaukėnas 6 (4 rez. perd.), T.Klimavičius 5, M.Kuzminskas 4, J.Foote‘as 2.

CSKA: S.Kaunas 19 (7 atk. kam.), S.Weemsas 15 (5 atk. kam.), A.Jacksonas 14, M.Teodosičius 9.

Komentarai