P.Jankūnas: „Laukiame pilnutėlės „Žalgirio“ arenos“ 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Kauno „Žalgirio“ komanda dėlioja paskutinius štrichus prieš rytoj startuojantį Eurolygos sezoną. Pirmosiose rungtynėse žalgiriečiai susigrums su Zagrebo „Cedevita“ ekipa iš Kroatijos.

Kauniečių krepšininkams diriguojantis Joanas Plaza teigia neblogai pažįstantis būsimus varžovus, tačiau lengvo pasivaikščiojimo nesitiki.

„Zagrebo komandą treniruoja labai geras mano pažįstamas Božidaras Malkovičius. Aš buvau jo asistentu, kai jis vadovavo Madrido „Real“ ekipai, tad puikiai žinau jo darbo metodus. Žinau, kad varžovas bus tikrai stiprus, tačiau privalome laimėti čia. Nugalėti varžovus savo aikštėje yra svarbiausias mūsų uždavinys“, – teigė strategas.

Jis prisipažino, kad pažįsta daugelį Zagrebo komandos žaidėjų, o su kai kuriais iš jų yra dirbęs praeityje.

Katalonas išreiškė viltį, kad rytdienos rungtynėse jo vadovaujamą komandą palaikys pilnutėlė „Žalgirio“ arena. „Labai tikiuosi, kad visos 15 tūkst. vietų arenoje bus užpildytos. Nors pastaruoju metu įvykusios žaidėjų traumos sudarė papildomų rūpesčių, mes dirbame ir tikimės, kad viskas bus gerai. Permainos sezono pradžioje nėra labai geras dalykas, tačiau toks jau yra krepšinis. Privalome rasti pamainą traumuotiems ar išvykusiems žaidėjams“, – kalbėjo treneris.

„Žalgirio“ komandos kapitonas Paulius Jankūnas taip pat prisipažino, jog tikisi kuo gausesnės sirgalių paramos. „Tikrai kviečiu komandos aistruolius į areną, kad padėtų mums iškovoti pirmąją ir labai svarbią pergalę Eurolygoje. Esame nusiteikę kovingai ir gerai. Manau, jog esame pasiruošę šiam išbandymui. Varžovai turbūt stengsis sustabdyti mūsų greitą puolimą“, – kalbėjo komandos kapitonas.

P.Jankūnas nenorėjo užsiimti spekuliacijomis apie šiomis dienomis įvykusias permainas ekipos sudėtyje. „Įvyko, kas įvyko, neturime žvalgytis atgal, o žvelgti tik į priekį. Išvyko Mantas (Kalnietis – aut.past.), traumuoti Robertas Javtokas ir Tadas Klimavičius. Visų jų truks, tačiau tą netektį turės kompensuoti kiti žaidėjai“, – teigė kapitonas.

Komentarai