Kauno „Žalgiris“ skambia pergale atidarė Eurolygos sezoną (VIDEO, FOTO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai puikia pergale pradėjo naująjį Eurolygos sezoną. „Žalgirio“ arenoje kauniečiai sutriuškino Zagrebo „Cedevita“ komandą 90:62 (27:20, 28:18, 24:15, 11:9).

Rungtynių akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Naujasis žalgiriečių Eurolygos sezonas prasidėjo taikliu Pauliaus Jankūno tritaškiu. Po trijų nesėkmingų atakų P.Jankūnas pridėjo ir dvitaškį su pražanga – 6:2. Po gražaus prasiveržimo taškus pelnė Oliveris Lafayette‘as (8:4), tačiau „Cedevita“ atsakė 5 taškais ir išsiveržė į priekį 9:8. Iniciatyvos varžovams pilnai perimti neleido Marko Popovičius , atlikęs du idealius perdavimus Darjušui Lavrinovičiui ir P.Jankūnui bei pats sumetęs baudas – 15:13. Po reklaminės minutės pertraukėlės aktyvesni buvo kauniečiai: D.Lavrinovičius pataikė tritaškį, jį pakeitęs brolis Kšištofas realizavo baudas, tą patį padarė ir P.Jankūnas – 22:15. Pirmąjį kėlinį sėkmingai užbaigė „Žalgirio“ jaunimas: Adas Juškevičius prasiveržė po krepšiu, o Mario Delašas įšovė tritaškį iš kampo – 27:20.

Antrojo kėlinio pradžioje varžovams pirtį užkūrė dviejų žalgiriečių tandemas. K.Lavrinovičius sumetė baudas, pridėjo dvitaškį po Rimanto Kaukėno perdavimo ir perėmęs kamuolį dėjimu sudrebino „Cedevita“ krepšį (36:25). Tuo tarpu M.Popovičius įsūdė tris tritaškius per porą minučių ir ant kojų pakėlė visą „Žalgirio“ areną“. Net ir Božidarui Maljkovičiui paprašius minutės pertraukėlės, svečiai nesustabdė Popo, kuris įmetė ir iš vidutinio nuotolio – 44:27. Vos į aikštelę žengęs Vytenis Lipkevičius sužaidė drąsiai ir pelnė taškus (46:30). Tiesa, netrukus jis prametė dvi baudas, bet jau kitoje atakoje P.Jankūnas buvo taiklus – 48:32. Po to stringant „Žalgirio“ antpuoliui individualiai jį pabaigė R.Kaukėnas. Be to, K.Lavrinovičius suklaidino varžovus ir perdavė kamuolį laisvam P.Jankūnui – 52:34. Antrąjį kėlinį taikliais baudų metimais užbaigė M.Popovičius ir K.Lavrinovičius – 55:38.

Prasidėjus trečiajam kėliniui žalgiriečiai nemažino apsukų. K.Lavrinovičius įmetė dvitaškį su pražanga ir pridėjo du taškus atsikovojęs kamuolį po varžovų krepšiu (60:40). Iš jo estafetę perėmė P.Jankūnas, pelnęs dvitaškį identiškoje situacijoje ir pataikęs tolimą metimą. Po A.Juškevičiaus ryžtingo prasiveržimo ir R.Kaukėno baudų „Žalgiris“ įgijo 25 taškų pranašumą (69:44). Jį išlaikė vėl kamuolį puolime atkovojęs K.Lavrinovičius (71:46). Po to kauniečiai beveik tris minutes nepelnė taškų, bet visus atgaivino įspūdingas M.Delašo dėjimas. Trečiojo kėlinio pabaigoje O.Lafayette‘as sumetė baudas, o po M.Popovičiaus perdavimo D.Lavrinovičius pridėjo dvitaškį su pražanga – 79:53.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje žalgiriečiai jau stengėsi žaisti žiūrovams, todėl per 4 minutes pelnė vos du taškus, kai baudas sumetė R.Kaukėnas. Tiesa, puikiai gindamiesi šeimininkai ir varžovams leido įmesti tiek pat – 81:55. Po to Rimas įmetė baudą ir perėmęs kamuolį užbaigė greitą ataką, o O.Lafayette‘as įskraidino du tritaškius iš eilės – 90:60. Per paskutines 3 minutes žalgiriečiai taškų nepelnė, tačiau tai neapkartino pergalingos nuotaikos – 90:62.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 20, K.Lavrinovičius 17 (5 atk. kam.), M.Popovičius 15 (5 rez. perd.), O.Lafayette‘as 10, R.Kaukėnas 9, D.Lavrinovičius 8, M.Delašas 5, A.Juškevičius 4, V.Lipkevičius 2, T.Dardenas 0, M.Kuzminskas 0, J.Foote‘as 0.

„Cedevita“: M.Gelabale 16, B.Wrightas 15, L.Andričius 8, V.Ilievski 8.

http://www.youtube.com/watch?v=VeuTbzNOBeo

Komentarai