„Žalgirį“ į pergalę vedęs K.Lavrinovičius: „Mes visi čia – rimti“ 0

Zigmas Jurevičius, www.kaunodiena.lt

„Dzien dobry“, – su sau įprasta saviironija lenkiškai išpyškino Kšištofas Lavrinovičius. Kauno „Žalgirio“ klubo naujokas pirmosiose Eurolygos sezono rungtynėse atrodė kaip vienas ekipos vedlių.

Puolėjas, surinkęs 17 taškų bei pataikęs 5 dvitaškius iš 5, tapo naudingiausiu šeimininkų žaidėju. 29-ni jo naudingumo balai prirėmė prie sienos svečius iš Kroatijos Zagrebo „Cedevita“ krepšininkus.

– Kaip vertinate startą Eurolygoje? – portalas www.kaunodiena.lt paklausė K.Lavrinovičiaus.
– Buvome „užsivedę“, norėjome įrodyti, kad mes esame stipresni. Mes įrodėme, kad esame pasirengę žygiuoti bent iki „Top 16” ir to tikslo sieksime.

– Kiek jums buvo svarbu Europos varžybų sezoną pradėti pergale?
– Pergalė labai svarbi. Ne tik pergalė, o sutriuškinimas. Tai suteiks mums pasitikėjimo kovojant tolimesnėse varžybose. Be to, norėjome padovanoti šventę žiūrovams. Žmonės iš mūsų daug tikisi, todėl nesinorėjo jų nuvilti.

– Kokia jūsų nuomonė apie „Žalgirio“ naujoką Ibrahimą Jaaberą, su kuriuo esate susidūręs Italijoje?
– Jis geras gynybos specialistas. Italijoje jis žaidė ir įžaidėju, ir atakuojančiu gynėju, todėl įdomu, kaip jam seksis Kaune. Kiek pamenu, jis galingai bėga į atakas ir puikiai ginasi.

– Vadinasi, papildymas bus rimtas?
– Žinoma, juk mes visi rimti (juokiasi).

– Ar apmaudu, kad su ekipa atsisveikino Mantas Kalnietis?
– Toks mūsų gyvenimas. Aš taip pat po pasaulį blaškausi jau dešimt metų. Suprantu, kad tiek metų praleidus Kaune jam buvo sunku priimti sprendimą, bet jis jį priėmė. Manau, kad Mantas tarėsi su šeima, tad tikiuosi, kad jis nenusivils ir klubo keitimas jam bus naudingas.

– Kitame ture jūsų laukia išvyka į Ispaniją. Ko gero tikitės kur kas atkaklesnio pasipriešinimo?
– Be abejo, „Caja Laboral“ – kito kalibro komanda. Be to, ji žais namuose. Turės žiūrovų palaikymą. Tačiau tai nereiškia, kad pasiduosime. Važiuosime tik pergalės.

Komentarai