J.Plaza: „Mūsų komanda – alkana“ 0

Ervinas Spūdys, Krepsinis.net

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Joanas Plaza po triuškinamos pergalės prieš pirmąjį varžovą Eurolygoje, Zagrebo „Cedevita“ ekipą, teigė, jog ir toliau ketina taikyti aukštą žaidimo tempą bei nuteikti savo žaidėjus kovai iki pat paskutinės rungtynių minutės.

„Vienas dalykų, kurį ketinu išmokyti savo krepšininkus – žaisti iki pačios pabaigos. Turime būti ambicingi. Nors laimime trisdešimčia taškų, privalau spausti savo žaidėjus, žiūrovai taip pat turi palaikyti juos. Turime keisti mentalitetą, nesvarbu, ar varžovas stiprus, ar ne, tačiau žaisti reikia iki galo. Padarėme 19 klaidų, o su tiek neįmanoma laimėti prieš „didžiąsias“ šios grupės komandas.

Taip pat šiandien žaidėme daug minučių su jaunais žaidėjais Adu Juškevičiumi, Mindaugu Kuzminsku ir kitais. Jie žaidė ir svarbiomis minutėmis, tai – dar vienas dalykas, kurį stengiuosi įgyvendinti „Žalgirio“ žaidime. Mano komanda – alkana. Kovojame dėl kiekvieno kamuolio, laimėjome visus kėlinius, tai įrodo, jog žaidėjai trokšta rungtyniauti visas keturiasdešimt minučių, stengiasi, dirba gynyboje. Tai yra gerai. Visad kalbu, kad yra vietos tobulėjimui, tačiau yra ir gerų dalykų. Ypač mums padeda tokie sirgaliai kaip šiandien, kurie mus užveda ir stumia į priekį. Tikiuosi, jie padės įveikti ir daug stipresnes komandas.“

– 28 taškai Eurolygoje – didžiausia „Žalgirio“ pergalė per visą istoriją. Ar galime tikėtis dar didesnių skirtumų?
– Svarbu įsiminti, jog smulkios detalės lemia labai daug. Kai žaidėjai sėdi atsipalaidavę, aš juos norėčiau užmušti (juokiasi, – Red.). Krepšininkai turi būti tokie pat ambicingi, kaip ir aš. Žinoma, noriu ir jaunų žaidėjų indėlio. Apie skirtumą kalbėti nenorėčiau, bet tikiu, kad sirgaliai gali tikėtis gražių pergalių.

– Kaip jaučiatės grįžęs į Eurolygą po tokios pertraukos?
– Kaip vaikas, gavęs naują žaislą. Dirbu labai daug, krepšinis – mano gyvenimas. Atvykęs čia aš fotografavau areną. Tai – puikus jausmas. Malonu dirbti „Žalgiryje“ ir grįžti į tokias varžybas, kaip Eurolygos. Dar svarbiau, jog galiu čia vykti su žmonėmis, kurie tiki, ką sakau. Supranta, ką noriu įdiegti ir žaidėjai puikiai dirba treniruotėse. Pavyzdžiui, daug kas netiki, kaip tokio amžiaus broliai Lavrinovičiai gali puikiai gintis, bet jie dirba ir įrodo, jog gali žaisti, lyg būtų dešimčia metų jaunesni.

– Kaip vertinate ekipos naujoko Ibrahimo Jaabero atvykimą?
– Tikiuosi, kad jis prisitaikys. Jeigu jį įsigijome, vadinasi, jo žaidimas mums padės. Jis turi pakankamai gabumų kurti galimybes savo komandos draugams, turi gerus fizinius duomenis ir tikiu, jog jis supras, ką reiškia žaisti „Žalgiryje“. Pasirinkome jį iš kelių kandidatų, nes jo žaidimas labiausiai tiko šiai ekipai.

Komentarai