T.Dardenas „Žalgirio radijui“: „Mano vaikai eina į lietuvišką mokyklą“ 0

„Žalgirio radijas“ ir antradieninė laidos rubrika „Užribis“ įgauna pagreitį. Šį kartą laidos vedėjai bendravo su pirmąjį sezoną Kauno „Žalgirio“ marškinėlius vilkinčiu puolėju Tremmellu Dardenu.

Savo religingumo neslepiantis žaidėjas pripažino, jog meldžiasi prieš kiekvienas rungtynes bei turėjo gerokai pasukti galvą paklausus, ką darytų, jei vieną dieną taptų moterimi. Apie visą tai ir dar daugiau – interviu su Kauno „Žalgirio“ naujoku.

– Tremmellai, prieš atvykdamas į Lietuvą, ką žinojai apie šią šalį? – paklausė vienas „Žalgirio radijo“ vedėjų Vaidas Leliuga.
– Žinojau, kad ši šalis pamišusi dėl krepšinio. Visi Lietuvoje myli šį žaidimą. Jei pažiūrėtume į praeitį, tokie krepšininkai, kaip Arvydas Sabonis, Šarūnas Marčiulionis žaidė NBA. Lietuviai turi talentą ir mėgaujasi šiuo žaidimu.

– Atvykai čia su visa šeima. Ar jiems patinka Lietuva?
– Taip, čia smagu, nors ir esame toli nuo namų. Mums tai bus pirmas kartas, kai lauke šalta bus taip ilgai. Kaune mes jau radome puikių vietų, kur galime nueiti pavalgyti, praleisti laisvalaikį, mums čia patinka.

– Kiek žinome, turi du mažus vaikus, tiesa?
– Taip, turiu du berniukus, penkerių ir dviejų metų. Vyresniojo sūnaus vardas – Tremmellas jaunesnysis, o jauniausias sūnus – vardu Noah.

– Kada nusprendei, jog nori būti profesionalus krepšininkas, o ne kas nors kitas?
– Krepšinį norėjau žaisti jau nuo ketverių metų. Amerikoje vaikai užauga žiūrėdami įvairų sportą: beisbolą, krepšinį ar amerikietišką futbolą, bet mane visada traukė krepšinio aikštelė. Noriu padėkoti Dievui, jog galiu žaisti šį žaidimą.

– Ką veikia tavo šeima, kai tu leidi laiką su komanda sporto salėje?
– Mano vaikai eina į mokyklą. Tuo metu mano žmona skiria laiką sau. Ji mėgsta atsipalaiduoti, pastudijuoti Bibliją. Dažniausiai ji tvarkosi namuose, jai patinka tvarkytis, kartais sportuoja, o savaitgaliais su šeima susirandame įdomios veiklos, nemėgstame sėdėti namuose.

– Ar buvo sudėtinga surasti mokyklą vaikams?
– Taip, labai sudėtinga. Kadangi amerikietiška mokykla yra tik Vilniuje, tad Kaune berniukas eina į lietuvišką mokyklą, o anglų kalbos mokosi papildomai. Nors jam šiek tiek sunku bendrauti su kitais, bet jam patinka, jis nesiskundžia.

Žmonės tave myli, nes moki gražiai įdėti į krepšį. Kiek metų tau buvo, kai pirmą kartą įkovei į krepšį?
– Pirmą kartą įdėjau į krepšį, kai man buvo penkiolika metų. Gerai tai prisimenu. Tai buvo vasara, žaidžiau su savo tėčiu, tada dar nebuvau labai aukštas, šiek tiek daugiau nei 155 cm. Aš pats buvau priblokštas, jog man pavyko įdėti.

– Kai turi laisvo laiko, ką mėgsti veikti?
– Skaitau Bibliją, ją studijuoju, stengiuosi sustiprinti savo dvasinį pasaulį. Taip pat mėgstu žiūrėti krepšinį. Visai nemėgstu žiūrėti paprastų televizijos laidų. Man patinka žiūrėti sportą, taip pat filmus.

– Ką norėtum padaryti, jei vieną parą galėtum būti moterimi?
– O… aš nežinau, niekada apie tai negalvojau. Tikriausiai daug tvarkyčiausi taip, kaip ir mano žmona, kuri tai daro labai gerai.

– Ar domiesi naujausiomis technologijomis?
– Taip, man patinka „Apple” produktai. Prieš 4-5 metus mes įsigijome pirmąjį „Apple” produktą. Visa šeima esame „Apple” fanai.. Mes turime tikrą šios firmos kolekciją, telefonus, kompiuterius ir mano vaikams tai patinka, nes jie mėgsta žaisti su jais.

– Ar tau patinka gyvūnai?
– Man patinka šunys, bet mes neturime jokio augintinio.. Praėjusiais metais žmona mane bandė įkalbėti, jog įsigytumėme šunį, bet aš dar tam nepasiruošęs (juokiasi – Red.).

– Ar tau patinka vakarėliai?
– Ne, jau nebe. Kai buvau jaunas, taip, tada patikdavo. Dabar nevaikštau į vakarėlius, į klubus. Man patinka ramybė, mėgstu atsipalaiduoti, vietoj klubo geriau renkuosi kino filmą.

– Ar meldiesi prieš kiekvienas rungtynes?
– Taip, aš meldžiuosi. Tai darau jau penkerius metus, tai mane įkvėpia ir suteikia man jėgų.

– Koks žmogus yra tau autoritetas?
– Kaip daugelis amerikiečių krepšininkų, pasirinkčiau Michaelą Jordaną. Stebėjau jo žaidimą, kai buvau daug jaunesnis. Jis toks atletiškas. Jis man patinka.

„Žalgirio radijas“ girdimas kiekvieną darbo dieną 17-18 val. radijo TAU bangomis (102,9 FM) kartu su Vaidu ir Reda. O „Žalgirio radijo“ puslapyje Facebook socialiniame tinkle visada galite rasti būsimų laidų anonsus bei užduoti klausimus laidos vedėjams.

Komentarai