Žalgiriečiai: „Į Ispaniją važiuosime parsivežti pergalės“ (VIDEO) 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Ateinančią naktį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai išvyksta į Vitoriją. Baskų žemėje Joano Plazos vadovaujami vaikinai žais antrąsias šio sezono Eurolygos rungtynes su vietos „Caja Laboral“ klubu.

Prieš išvyką kauniečiai nestokojo geros nuotaikos ir teigė, kad į Ispaniją vyksta kovoti tik dėl pergalės. „Niekur ir niekada nevažiuosime tik tam, kad garbingai sužaistume. Į Vitoriją vykstame, jog parsivežtume pergalę, – kovingumo prieš penktadienio mačą nestokojo J.Plaza. – Visai nesvarbu, kur žaisime – Vitorijoje, Pirėjuje ar Stambule. Mes visuomet važiuosime laimėti.“

Trenerio teigimu, mače su „Caja Laboral“ „Žalgirio“ sudėtyje jau turėtų debiutuoti ir komandos naujokas Ibrahimas Jaaberas. „Jis kartu su komanda turėjo vos kelias treniruotes, tačiau Vitorijoje turėtų rungtyniauti. Ruošiantis šiam mačui turėjome nesklandumų dėl traumų. Ilgokai nesitreniravo Darjušas Lavrinovičius, prastai jautėsi Rimantas Kaukėnas, tačiau nesiruošiu skųstis. Žinau, kad tai tik mano vieno problema“, – teigė strategas.

„Žinau, jog laukia labai sunkus mačas. Kovoti Vitorijoje sudėtinga, ir tai esu tai patyręs dar tada, kai dirbau Madrido „Real“, Badalonos „Joventut“ ar Sevilijos „Cajasol“ ekipose. Visgi atiduosime visas jėgas ir tikiuosi, jog laimėsime“, – sakė J.Plaza.

Treneriui antrino ir Adas Juškevičius. Gynėjo teigimu, baskai – labai stipri ekipa.

„Caja Laboral“ – tipiška ispaniška komanda. Jie kibiai ginasi ir stengiasi kuo greičiau pereiti į greitą puolimą. Beveik visi jų žaidėjai yra individualiai labai stiprūs. Bus tikrai nelengva“, – kalbėjo A.Juškevičius.

Tuo tarpu komandos naujokas I.Jaaberas teigė apsiprantantis „Žalgiryje“.

„Jaučiuosi labai gerai. Komanda mane priėmė puikiai ir treneriai per daug manęs nespaudžia, tad turiu laiko prisitaikyti. Kol kas mokausi tam tikrų taisyklių. Stengiuosi būti lyderiu ir žaisti kietai. Mėgstu organizuoti komandos žaidimą ir sukurti geras progas tiek gynėjams, tiek aukštaūgiams“, – artėjant debiutui „Žalgiryje“ kalbėjo I.Jaaberas.

Komentarai