J.Plaza: „Pirėjuje mūsų laukia labai sunki dvikova“ 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Praėjusią savaitę pragarą Vitorijoje išgyvenę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį pasistengs atlaikyti ir Eurolygos čempionų spaudimą. Rungtynės išvykoje su Pirėjo „Olympiacos“ žada ypatingą intrigą.

Abu Eurolygos mačus su Zagrebo „Cedevita“ ir Vitorijos „Caja Laboral“ laimėjęs „Žalgiris“ įsitvirtino C grupės viršūnėje. Legendinį Dušaną Ivkovičių prie „Olympiacos“ ekipos vairo pakeitusiam Georgiosui Bartzokui kol kas sekasi sunkiau. Graikai starte palaužė baskus, o praėjusiame ture buvo priversti kapituliuoti prieš Stambulo „Anadolu Efes“ tritaškių krušą.

„Neabejoju, kad Pirėjuje mūsų laukia labai sunki dvikova, kadangi „Olympiacos“ praėjusią savaitę skaudžiai pralaimėjo prieš „Anadolu Efes“. Jie pasistengs pataisyti padėtį ir išsikrauti ant mūsų. Tačiau mes žinome, ką turime daryti ir privalome laimėti dar bent keturias rungtynes, jei norime būti „Top 16“ etape“, – sakė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Joanas Plaza.

Kalbėdamas apie savo oponentų stipriąsias puses, ispanas išskyrė „Olympiacos“ žaidėjų patirtį. „Jie yra Eurolygos čempionai, o daugelis jų žaidėjų – nacionalinės rinktinių krepšininkai. Tai patyrusi ir labai savimi pasitikinti ekipa. Šias rungtynes jie žais namuose, o ten jie visuomet atrodo labai galingai“, – teigė ispanas.

Treneriui antrino ir Kšištofas Lavrinovičius. Puolėjas jau atsigavo po ligos, kuri jį buvo sukausčiusi kelionės į Vitoriją metu. „Olympiacos“ ekipa turi labai galingus vidurio puolėjus, puikius metikus, gerus trečiuosius numerius. Tai universali komanda, tačiau krepšinyje pergalių po vieną nepasieksi. Galime laimėti tik jei būsime komanda. Stengsimės tai padaryti“, – kalbėjo krepšininkas.

Krepšininkai nenorėjo sutikti, kad dviem pergalėmis Eurolygos sezoną pradėjęs „Žalgiris“ turės psichologinį pranašumą. „Graikai žais namuose, o ten juos visuomet labai aistringai palaiko aistruoliai. Bus labai sunku“, – neabejojo K.Lavrinovičius.

Komentarai