Krepšinio šventėje „Žalgirio“ legendos nugalėjo CSKA veteranus (FOTO) 0

www.kaunodiena.lt inf.

Legendinių Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA krepšininkų dvikova vėl tapo realybe. Sekmadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai nugalėjo amžinus varžovus 46:45.

Rungtynių akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

„Žalgirio“ marškinėlius vėl užsivilko Arvydas Sabonis, Sergejus Jovaiša, Vitoldas Masalskis, Mindaugas Arlauskas, kiti žinomi Kauno komandos žaidėjai, o CSKA veteranų gretose – Vladimiras Tkačenka, Sergejus Tarakanovas, Anatolijus Myškinas, Heino Endenas, Aleksandras Meleškinas.

Ažiotažas. „Tokio susidomėjimo „Žalgirio“ rungtynėmis senokai nesu patyręs. Bilietų manęs prašo pažįstami ir draugai, tad galiu spręsti, kad „Žalgirio“ arena turėtų būti sausakimša. Tai man primena principinius aukso karštligės metus, kai prie Kauno sporto halės nusidriekdavo ilgiausios eilės“, – pasakojo 1972–1985 m. „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjęs, o dabar klubo sporto direktoriumi dirbantis Vitoldas Masalskis.

Pristatymas. Keli tūkstančiai arenoje susirinkusių žiūrovų garsiais aplodismentais pasitiko ir „Žalgirio“ ir CSKA buvusias žvaigždes. Aistruoliai priešiškumo nejautė net Sergejui Tarakanovui, kuris ankstesniais laikais sulaukdavo audringų švilpimų. Ypač šiltai buvo sutiktas Vladimiras Tkačenka. Šis legendinis milžinas sekmadienį nerungtyniavo dėl sveikatos problemų. Vis dėlto jis mačą pradėjo simboline ginčo kova su A.Saboniu.

Rungtynių eiga

Veteranų ekipos abipusiu susitarimu žaidžia du kėlinius po 15 minučių. Mačas prasidėjo S.Jovaišos dvitaškiu po A.Sabonio perdavimo. Gudrusis lapinas galėjo pelnyti dar du taškus, tačiau prametė iš po krepšio. Be jo, startiniame žalgiriečių penkete aktyviai darbavosi A. Sabonis, sužaidus daugiau nei min. įspūdingu dėjimu išlyginęs rezultatą – 6:6. Tačiau svečiai netruko spurtuoti 9:0 ir pirmavo 15:6.

Trumpai atsipūtęs A.Sabonis vėl grįžo į aikštę ir sugrąžino intrigą. Po jo dviejų tritaškių žalgiriečiai priartėjo 16:18. Netrukus S.Jovaiša užbaigė greitą prasiveržimą ir išvedė lietuvius į priekį 19:18. Gražius taškus pelnė ir V.Masalskis, o po pirmojo iš dviejų kėlinių „Žalgiris“ pirmavo 26:23.

Antrasis kėlinys prasidėjo A.Sabonio dėjimu. Netrukus LKF prezidentas drauge su S.Jovaiša surengė greitą kontrataką ir įtvirtino pranašumą 30:28. S.Tarakanovo ir I.Kudelino vedama CSKA spurtavo 5:0 (30:33). Žalgiriečiai neliko skolingi. Po Sabo perdavimo per visą aikštę ir dėjimo – 37:33.

CSKA legendos neketino pasiduoti ir po I.Kudelino tritaškio išsiveržė į priekį 40:39. Tolimu metimu atsakė ir S.Jovaiša – 42:40. Įmetė ir V.Masalskis – 44:40, bet I.Kudelinas pataikė tritaškį ir pridėjo metimą viena ranka – 45:44. Likus 10 sekundžių žalgiriečiai puikiai išpildė ataką ir V.Masalskis metimu iš vidutinio nuotolio persvėrė rezultatą – 46:45, o A.Sabonis bloku įtvirtino pergalę.

Rungtynių statistikos protokolas – www.zalgiris.lt/saugykla/Legendos_Zalgiris-CSKA.pdf

Komentarai