Europos lyderių dvikovoje „Žalgiris“ nugalėjo CSKA (FOTO, VIDEO) 0

Kauno „Žalgiris“ lieka nenugalėtas! VTB Vieningoje lygoje žalgiriečiai įveikė iki tol pralaimėjimų nepatyrusią Maskvos CSKA komandą 76:66 (19:17, 24:24, 10:13, 23:12).

Rungtynių akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Mačą įspūdingu epizodu pradėjo žalgiriečiai, kai Ibrahimo Jaabero perdavimą ore pagavęs dėjimu pavertė Mindaugas Kuzminskas. Jam netrukus atsilygino Sonny Weemsas, įmetęs tritaškį. M.Kuzminskas pelnė dar du taškus, o po Rimanto Kaukėno tikslaus perdavimo Jeffas Foote‘as įdėjo į krepšį – 6:5. Kitoje aikštės pusėje savo taškų sąskaitą atidarė Nenadas Krstičius bei dar vieną tritaškį įšovė S.Weemsas – 10:6. R.Kaukėnas sumetė baudas, o Darjušas Lavrinovičius po R.Kaukėno ir Oliverio Lafayette‘o perdavimų lygino rezultatą (10:10, 12:12). Po Pauliaus Jankūno ir jį pakeitusio Mario Delašo baudų metimų „Žalgiris“ pirmavo (14:12, 15:14), bet CSKA žaidėjai taip pat buvo dažni svečiai prie baudų metimo linijos. Galiausiai Tremmellas Dardenas ir Kšištofas Lavrinovičius metimais iš po krepšio užbaigė pirmąjį kelinį – 19:17.

Antrojo kėlinio pradžioje aikštelėje lijo tritaškių lietus – pasižymėjo O.Lafayette‘as, Drew Nicholasas, T.Dardenas, Andrejus Vorontsevičius. Iš toli įmetus ir R.Kaukėnui bei įspūdingu dėjimu krepšį sudrebinus T.Dardenui sausakimša „Žalgirio“ arena tiesiog sprogo iš pasitenkinimo – 30:23. Po minutės pertraukėlės D.Nicholas vėl smeigė tritaškį, bet žalgiriečiai buvo sunkiai sustabdomi. K.Lavrinovičius pelnė 4 taškus, R.Kaukėno metimą pataisė P.Jankūnas ir „Žalgiris“ pirmavo 36:26. Vos CSKA surinko 4 taškus iš eilės, minutės pertraukėlės paprašė Joanas Plaza. Po jos įmetė R.Kaukėnas, bet S.Weemsas dar kartą pataikė iš toli – 38:35. I.Jaaberas baudomis ir metimu per varžovų rankų mišką padidino skirtumą (42:36), kurį tirpdė N.Krstičiaus dėjimas. Likus 10 sekundžių iki antrojo kėlinio pabaigos žalgiriečiai turėjo šansą paskutinei atakai, bet prarado kamuolį ir Aaronas Jacksonas pelnė dvitaškį su pražanga, sumažinusį „Žalgirio“ persvarą iki 43:41.

Iškart po didžiosios pertraukos vėl suveikė R.Kaukėno ir J.Foote‘o tandemas. Rimas pasižymėjo ir pats, bet N.Krstičius atsakė dėjimu (47:45). Po to dvi minutes abiems ekipoms krepšiai buvo užrišti, užtat atmosferą arenoje kaitino teisėjų sprendimai. Jų įsiūbuoti aistruoliai džiaugsmingai palydėjo M.Kuzminsko užbaigą ataką (49:45). Įdėjo Viktoras Khryapa, tačiau jį vėl apžaidė M.Kuzminskas – 51:47. Žalgiriečiams viršijus komandinių pražangų limitą, CSKA naudojosi teisėjų malonėmis ir lygino rezultatą (51:51), o Vladimiras Micovas tritaškiu iš kampo po ilgo laiko išvedė svečius į priekį – 54:51. Kiek vėliau kovingai žaidęs Vytenis Lipkevičius sumetė baudas ir užbaigė nerezultatyvų trečiąjį kėlinį – 53:54.

Vos prasidėjus ketvirtajam kėliniui tikslą pasiekė K.Lavrinovičiaus tritaškis. Po poros minučių R.Kaukėnas įmetė dvitaškį su pražanga ir pilnai įaudrino visą „Žalgirio“ areną – 59:56. Šį kartą jau varžovai greitai surinko keturias komandines pražangas ir P.Jankūnas bei K.Lavrinovičius realizavo baudų metimus, o netrukus kamuolį perėmęs K.Lavrinovičius padidino persvarą iki 7 taškų (65:58). Po minutės jau žalgiriečiams buvo užfiksuota penktoji komandinė pražanga ir CSKA priartėjo 62:65. Keletą nesėkmingų „Žalgirio“ atakų nutraukė nors vienas P.Jankūno baudos metimas – 66:62. Likus žaisti 3 minutes po minutės pertraukėlės D.Lavrinovičius perdavė kamuolį K.Lavrinovičiui, kuris pelnė taškus. Apsigynus jau Darjušas įmetė baudą ir vėl grąžino 7 taškų pranašumą – 69:62. Iš jo estafetę perėmė Kšištofas, kuris atkovojo kamuolį puolime ir įmetė per varžovų rankas. Kitoje atakoje I.Jaaberas smeigė tritaškį (74:64) ir „Žalgirio“ arena pradėjo švęsti pergalę, kurią užbaigė dar du K.Lavrinovičiaus taškai – 76:66.

„Žalgiris“: K.Lavrinovičius 19 (8 atk. kam.), R.Kaukėnas 12 (4 rez. perd.), M.Kuzminskas 8, P.Jankūnas 7 (6 atk. kam.), T.Dardenas 7, I.Jaaberas 7, D.Lavrinovičius 5, J.Foote‘as 5, O.Lafayette‘as 3 (5 rez. perd.), V.Lipkevičius 2, M.Delašas 1, A.Juškevičius 0.

CSKA: S.Weemsas 13, N.Krstičius 11 (5 atk. kam.), V.Khryapa 8.

http://www.youtube.com/watch?v=ANojPJ59HIw

Komentarai