Kauno „Žalgirį“ į pergalę vėl vedė A.Sabonis (VIDEO) 0

Zigmas Jurevičius, Valdas Kasperavičius, www.kaunodiena.lt

Arvydas Sabonis buvo „Žalgirio“ lyderis savo geriausiais metais, toks liko ir dabar. Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento 16 taškų ir patikima gynyba lėmė Kauno ekipos senjorų pergalę prieš Maskvos CSKA veteranus.

Žiūrovų anšlagas

Iki „Žalgirio“ ir CSKA legendų mačo pabaigos likus 10 sekundžių, Kauno klubo sporto direktorius Vitoldas Masalskis dvitaškiu persvėrė rezultatą – 46:45. Maskviečiai surengė paskutinę ataką, bet Sergejaus Tarakanovo metimą blokavo A.Sabonis.

Buvusių Kauno ir Maskvos ekipų žvaigždžių rungtynes „Žalgirio“ arenoje stebėjo daugiau nei 12 tūkst. žiūrovų.

„Veteranų varžybos tiek sirgalių gali sutraukti tik Lietuvos krepšinio sostinėje Kaune“, – tvirtino Rusijos sporto žurnalistai.

„Niekas nesitikėjo, kad po daugelio metų į aikštelę grįš krepšinio legendos – Arvydas Sabonis, Sergejus Jovaiša, Vitoldas Masalskis, Sergejus Tarakanovas, Anatolijus Myškinas, kiti krepšiniui nusipelnę žalgiriečiai ir maskviečiai. Mače buvo nemažai šou elementų, bet kiekviena minutė didino įtampą ir galiausiai ji tapo tokia kaip aukso karštligės metais. Labai smagu, kad krepšinio žiūrovams surengėme tokią šventę“, – sakė vienas dvikovos organizatorių ir dalyvių, „Žalgirio“ klubo savininkas Vladimiras Romanovas.

Įtampa – visą mačą

Sirgaliai emocingai pasitiko „Žalgirio“ ir CSKA veteranus. Ypač šiltai buvo sutiktas Vladimiras Tkačenka. Legendinis milžinas šįkart nerungtyniavo dėl sveikatos problemų. Vis dėlto jis mačą pradėjo simboline ginčo kova su A.Saboniu.

Vlado Garasto ir Henriko Giedraičio vadovaujami žalgiriečiai su V.Tkačenkos ir Igorio Miglinieko diriguojama CSKA ekipa žaidė du kėlinius po 15 minučių.

Svečiai iš Maskvos buvo išsiveržę į priekį – 15:6, bet netrukus A.Sabonis ir S.Jovaiša niekais pavertė varžovų persvarą – 19:18 „Žalgirio“ naudai.

Antrajame kėlinyje CSKA dažniausiai gelbėjo S.Tarakanovas ir tritaškių meistras Igoris Kudelinas – jų dėka Rusijos atstovai vis mynė žalgiriečiams ant kulnų, bet paskutinę draugiškos dvikovos minutę savo sąlygas diktavo žalgiriečiai.

Praeitis – nepamirštama

„Susirinkome paprakaituoti. Geriausia būtų buvę, jeigu mačas būtų pasibaigęs lygiosiomis, tačiau to taško niekaip nepanaikinsi, nes teisėjai baudų nešvilpė“, – po varžybų kalbėjo A.Sabonis.

„Mačiau, kad žiūrovai iš šio susitikimo troško daugiau nei iš draugiškų rungtynių. Tai ypač jautėme mačo pabaigoje. Man tai priminė senus laikus, kai nenorėdavome pralaimėti. Todėl ir šį kartą norėjome nugalėti“, – sakė vienas rezultatyviausių mačo dalyvių S.Jovaiša.

„Prieš šią dvikovą prisiminiau buvusias „Žalgirio“ ir CSKA kovas. Kauno ir Maskvos krepšininkai buvo tik varžovai krepšinio aikštėje, bet ne priešai gyvenime. Tai matyti ir dabar. Pažiūrėkite, kiek žiūrovų stebėjo mūsų rungtynes. Ir jie plojo ne tik žalgiriečiams, bet ir mums, CSKA veteranams. Tai labai smagu. CSKA veteranai tokius draugiškus santykius palaiko tik su žalgiriečiais. Su kitomis buvusios SSRS komandomis tokių tradicijų nėra. Mes šiai dvikovai specialiai nesirengėme, atvykome, kaip sakoma, tiesiai iš laivo į puotą. Manau, kad „Žalgirio“ vyrai mačui rengėsi tikrai daugiau. Aš prieš 3–4 metus dar treniruodavausi, tačiau dabar nesportuoju, nes nelieka laiko. Turiu daug verslo reikalų, tenka daug keliauti, tačiau po šio mačo atsirado noras treniruotis“, – teigė CSKA atstovavęs Heino Endenas.

Komentarai