J.Plaza mačą su Milano klubu vadina svarbiausiu sezone 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

1998-aisiais metais Belgrade vykusiame Europos taurės turnyro finale Kauno „Žalgiris“ 82:67 įveikė Milano „Stefanel“ ir iškovojo vieną svarbiausių trofėjų klubo istorijoje. Šiemet žalgiriečiai Italijos madų sostinės ekipą bandys parklupdyti tam, kad pratęstų įspūdingą sezono startą.

Neketina sustoti

Kol kas Joano Plazos auklėtiniai neklumpa nei viename fronte. Paėjusią savaitę Eurolygos čempioną Pirėjo „Olympiacos“ jo paties aikštelėje pažeminęs „Žalgiris“ neketina sustoti ir rytdienos mače savoje „Žalgirio“ arenoje kovos tik dėl pergalės.

Sėkmingai žaidžiantis „Žalgiris“ Eurolygos varžybas pradėjo trimis pergalėmis iš eilės ir yra C grupės lyderis. Milano „EA7 Emporio Armani“ komanda kaip ir Stambulo „Anadolu Efes“ klubas laimėjo po du kartus.

Eurolygos turnyro starte pavojingiausias Apeninų ekipos ginklas – tritaškiai (48 proc.). Šioje statistikos kategorijoje Sergio Scariolo auklėtiniai užima antrą vietą tarp visų klubų. Žalgiriečiai iš toli atakuoja 42 proc. tikslumu. „EA7 Emporio Armani“ Achilo kulnas – kova dėl atšokusių kamuolių (vid. po 28 per mačą). Pagal ši rodiklį Italijos komanda užima paskutinę vietą, tuo tarpu kauniečiai kiekviename susitikime sugriebia po 34 kamuolius.

Apie varžovus pagarbiai

Didžiausią grėsmę „Žalgiriui“ turėtų kelti puikią sportinę formą pastaruoju metu demonstruojantis vidurio puolėjas graikas Ioannis Bourousis (vid. po 18,7 taško, 8,7 atk. kam., 71 proc. dvitaškiai, 50 proc. tritaškiai per 24 min.) ir veržlusis gynėjas amerikietis Keithas Langfordas (vid. po 15,3 tšk., 50 proc. tritaškiai).

Eilę metų Italijoje praleidęs Rimantas Kaukėnas puikiai pažįsta būsimus savo priešininkus. Atstovaudamas Sienos „Montepaschi“ ekipai lietuvis ne kartą stojo į kovą su rytdienos savo varžovais.

„Laukia tikrai labai nelengvos rungtynės. Milano ekipa turi būrį puikių krepšininkų ir yra viena geriausiai sukomplektuotų komandų visoje Eurolygoje. Laukia dvikova su labai ambicinga, daug talentų ir puikią organizaciją turinčia ekipa. Bus tikras karas“, – kalbėjo R.Kaukėnas.

Patyręs gynėjas siūlė šalin vyti mintis, kad nuostabiai startavęs „Žalgiris“ šiemet gali nužingsniuoti ypatingai. „Mes dar nieko nelaimėjome, tai buvo tik trejos rungtynės ir viskas. Dar visko gali nutikti“, – atsargiai situaciją vertino R.Kaukėnas.

Jei rytoj pavyktų įveikti italus, tai būtų puiki gimtadienio dovana broliams Darjušui ir Kšištofui Lavrinovičiams. Rytoj aukštaūgiai dvyniai švęs savo 33-ąjį gimtadienį. „Tikimės pergalės, o jei ji bus tuomet broliai visiems stato“, – bėgdami iš drabužinės į treniruotę mestelėjo niekada geros nuotaikos nestokojantys dvyniai.

Treneris išlieka atsargus

„Žalgirio“ strategas J.Plaza rytojaus rungtynes įvardino kaip labai svarbias ir kvietė sirgalius ateiti palaikyti savo mylimos komandos.

„Tai vienas iš svarbiausių sezono mačų. Tiesa, kad žmonėms patinka žiūrėti rungtynes su „Anadolu Efes“, „Caja Laboral“, „Olympiacos“, bet ateinančios rungtynės bus mūsų likusio sezono atspindys. Mūsų tikslas – patekti į „Top 16“, taip pat demonstruoti stabilumą žaidžiant namuose. Negalime paleisti galimybės laimėti ketvirtos pergalės iš eilės ir važiuoti Stambulą turint tokį gerą rezultatą. Kviečiu visus „Žalgirio“ sirgalius atvykti į areną, nes mums jūsų paramos šiose rungtynėse reikia galbūt labiau nei jūs galite įsivaizduoti“, – prieš šiandienos treniruotę kalbėjo katalonas

– Kokios stipriosios „EA7 Emporio Armani“ pusės?
– Milano komanda yra tikrai puiki. Pažiūrėjus į jos sudėtį, galima teigti, jog tai geresnė komanda nei mes. Jie stiprūs, turi patyrusių žaidėjų, netgi jaunesnių žaidėjų nei mes. Tai priežastys, dėl kurių galėtume jų bijoti. Tačiau mes rodome savo charakterį, o mūsų žaidėjai su savais sirgaliais už nugaros jaučiasi labai stiprūs. Varžovai turi Richardą Hendrixą, I.Borrousį, Omarą Cooką ir daug kitų vyrukų, kurie gali sėkmingai žaisti prieš bet kurią Eurolygos komandą. Turime atiduoti visas jėgas ir būti budrūs. Kaip ir sakiau po rungtynių su CSKA – mes nesame nei Los Andželo „Lakers“ nei Čikagos „Bulls“, bet mes esame Kauno „Žalgiris“. Mums visada reikia žaisti 100 procentų. Jei žaistume 70 procentų, galėtume pralošti prieš bet kurią komandą Eurolygoje. Bet jei turime galimybę žaisti 100 procentų, tai ir darysime, kad laimėtume dar kartą.

– Ar visi žaidėjai pasirengę kovai?
– Kai kurie žaidėjai yra pavargę. Bet turiu priminti, kad labai sunku laimėti kiekvieną kartą – tam turi jausti absoliutų pergalių alkį, būti piktas. Tokį mentalitetą išlaikyti labai sunku. Man reikia rasti būdą, kaip kiekvieną dieną savo žaidėjus motyvuoti, priversti juos galvoti, jog ne dėl atlyginimo turi atiduoti 100 procentų, bet dėl vieno tikslo – stengtis žaisti kuo geriau kiekvieną dieną. Rytojaus rungtynės, kaip jau minėjau, yra labai svarbios.

– Kaip jaučiasi pastaruoju metu sunegalavęs Marko Popovičius?
– Geriau. Atskleisiu, kad dieną prieš rungtynes su CSKA, Kšištofas negalėjo pabaigti treniruotės, nes jam stipriai suskaudo kulkšnį. Jis nuvažiavo į ligoninę rungtynių išvakarėse, bet matėte kokį žaidimą sekmadienį jis parodė. Marko atiduos visas jėgas ir bandys laimėti rytoj.

Komentarai