Žalgiriečiai džiaugiasi padovanoję broliams pergalę (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygoje ir toliau nesustabdomi. Po atkaklios kovos žaliai-balti savo aistruolių akivaizdoje ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje rezultatu 92:87 palaužė Milano „EA7 Emporio Armani“ bei iškovojo ketvirtąją pergalę iš tiek pat įmanomų.

Po susitikimo krepšininkai buvo puikiai nusiteikę ir sveikino gimtadienį švenčiančius brolius Darjušą ir Kšištofą Lavrinovičius. „Pradėjome sunkiai, praradome ritmą. Varžovai gerai pataikė ir žaidė, o mes prastai gynėmės. Daug detalių, klaidų apsunkino žaidimą. Gerai, kad viskas gerai baigėsi. Labai džiaugiamės, kad broliams dovaną padarėme. Reikia gerinti žaidimą“, – pergalę analizavo Rimantas Kaukėnas.

Jam pritarė ir puolėjas Paulius Jankūnas. Krepšininkas kalbėjo trumpai ir aiškiai: „Norėtųsi laimėti 20 taškų skirtumu, tačiau reikia grūdintis. Gerai, kad viskas gerai baigėsi, bet turime laimėti ir tokias rungtynes“, – nedaugžodžiavo kapitonas.

Kaip visada humoro jausmo neprarado abu broliai, pergale pažymėję savo gimtadienį: „Kas gali būti geriau už pergalę per gimtadienį? Dar viena pergalė! Labai malonu, kad visi taip stengėsi. Varžovai jau buvo atitrūkę, tačiau mes pasivijome ir išplėšėme sunkią pergalę“, – su šypsena veide kalbėjo Kšištofas.

Savo ruožtu brolis Darjušas draugiškai per dantį patraukė teisėjus: „Teisėjai suerzino, nes pražangos buvo abejotinos, bet aš taip norėjau laimėti, kad man atrodė, jog jų nebuvo. Tad atsiprašau teisėjų, jog pasikarščiavau“. Ir netrukus pridūrė: „Aš mačiau kaip vyrai, komandos draugai dėl mūsų stengėsi. Komanda buvo pažadėjusi mums pergalę ir ačiū, kad tai išpildė!“

Broliai sulaukė sveikinimų ne tik iš komandos draugų, bet ir iš tėvų, kurie iškart po mačo atskubėjo į rūbinę, bei „Žalgirio“ savininko Vladimiro Romanovo. Šis pasirūpino šventine komandos vakariene.

Puikios nuotaikos po pergalės neprarado ir „Žalgirio“ vedlys ispanas Joanas Plaza. Spaudos konferencijoje treneris žurnalistų paklausė, kas iš jų tikėjosi žalgiriečių starto Eurolygoje 4-0, o vėliau kalbėjo, jog pergalę lėmė didelis noras ir atsidavimas. „Tačiau su kiekvienomis rungtynėmis žaisti bus vis sunkiau. Negalime atsipalaiduoti“, – kalbą baigė strategas.

Komentarai